Opskrift: Glutenfri scones med karamelglaze

opskrift-glutenfri-scones-med-karamelglaze-1

opskrift-glutenfri-scones-med-karamelglaze-1-1

opskrift-glutenfri-scones-med-karamelglaze-3

opskrift-glutenfri-scones-med-karamelglaze-1-2

opskrift-glutenfri-scones-med-karamelglaze-4

Glutenfri scones med karamelglaze – lige til at gå til weekend på!

Scones er altså virkelig et overset og undervurderet stykke bagværk. Jeg kan ikke huske hvornår jeg selv har fået en scone, men jeg husker til gengæld tydeligt hvor meget jeg elskede en god chokoladescone da jeg var yngre. Min kærlighed til chokolade er bestemt ikke blevet mindre siden dengang, og derfor er det faktisk lidt underligt at jeg har valgt at lave en version uden lige præcis dén ingrediens. I stedet for en klassisk chokoladescone har jeg lavet disse glutenfri scones med en karamelglaze der gør dem ekstra lækre.

Opskrift på glutenfri scones med karamelglaze

Ingredienser til 8 stk:

Scones

Karamelglaze

  • 3 spsk kokossukker
  • 1 spsk ahornsirup
  • 3 spsk smeltet kokosolie

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft) og start med at lave de glutenfri scones.
  2. Bland mel, valnødder, bagepulver og krydderier sammen i en skål.
  3. Blend kokosolie, banan, ahornsirup og kokosmælk sammen og vend det i skålen til de tørre ingredienser.
  4. Ælt dejen sammen med hænderne eller i en røremaskine.
  5. Del dejen i 8 stykker og form dem som scones.
  6. Bag dem i ca. 15 minutter eller indtil de er blevet gyldne og sprøde udenpå.
  7. Lav karamelglazen ved at røre ingredienserne godt sammen.
  8. Pynt med karamelglaze når de glutenfri scones er kølet lidt af.

 

De smager så, så, godt når de lige er kommet ud af ovnen! Jeg tror dog jeg er nødt til at fryse dem ned, for de forsvinder ALT for hurtigt.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    • Tak, Louise! Jeg laver aldrig kalorieberegninger, men ud kan bruge app’en Lifesum til det hvis det er :-)

  • Ej det ser monster gode ud! Har du et bud på hvad man kan bruge i stedet for banan? Dadler? Men hvor mange mon?

    • Tak Winni! Jeg har ikke prøvet at udskifte bananen, så jeg ved det ikke med sikkerhed. Måske 2-3 dadler til 1 banan? :-)