Krydret grøntsagssuppe på hjemmelavet bone broth

Bone brothFresh corianderBone broth Vitamix Pro 750Bone broth Vitamix Pro 750

Endelig en opskrift på aftensmad! Dem er der af en eller anden grund ikke ret mange af her på bloggen – i hvert fald ikke sådan lige umiddelbart. Jeg er nærmest holdt op med at kategorisere retter som enten morgenmad, frokost eller aftensmad, for jeg spiser dem ikke kun på ét bestemt tidspunkt på dagen. Rester fra aftensmaden kan jeg sagtens spise om morgenen, og en omgang grød eller en smoothie kan jeg sagtens spise om aftenen. Doesn’t matter.

Anyways… Hvis I har fulgt med på Instagram eller læst mit indlæg om min kyllingesmoothie ved I, at jeg har forelsket mig i bone broth på grund af dens smag, sundhedsfordele og
anvendelsesmuligheder
. Som lovet kommer her en opskrift på en simpel suppe som er lavet netop på bone broth.

Til ca. 5-6 portioner:

4 fed hvidløg
1 stor tommelfinger ingefær (underlig måleenhed, I know…)
1 knold frisk gurkemeje
1 rødløg
3 stængler selleri
2 porrer
6 store gulerødder
Et bundt frisk koriander
En lille smule cayennepeber
4 dl bone broth (hjemmelavet kyllingefond)
8 dl vand
Salt, peber

Snit hvidløg, ingefær, gurkemeje og rødløg fint (HEADS UP: farven fra gurkemejen er POTENT og smitter MEGET af så brug evt. handsker) og svits det hele af i lidt af kyllingefonden (eller din foretrukne smør/olie) i en stor gryde. Hak selleri, porre og gulerod og kom det i gryden. Bland det hele rundt i et par minutter og tilsæt bone broth og vand. Hvis du ønsker en mere koncentreret smag, så tilsæt mere bone broth. Giv det et hurtigt opkog og lad det herefter simre i minimum 30 minutter. Den bliver endnu bedre af at stå i en times tid, men jeg er bare utroligt utålmodig når der står sådan en lækker omgang suppe og venter på at blive færdig. Tilsæt koriander og mix det hele sammen i en blender indtil konsistensen er ensartet. Tilsæt evt. mere vand eller fond. Herefter kan du slå dig løs med kreativiteten. Spis den med kogt kylling, rejer, et stykke stegt torsk, dampet broccoli, kikærter, bønner, ris eller bare som den er.

Translation: I don’t really have many dinner recipes on my blog. Maybe that’s because I tend not to categorize meals as either breakfast, lunch, or dinner. If can easily eat dinner for breakfast and breakfast for dinner. No problem. My stomach doesn’t care. As you may have noticed from my previous post about the chicken smoothie and some of my latest Instagram pictures, I’ve fallen completely in love with bone broth because of the way it tastes, its health benefits, and the many ways you can use it. Today I made it into this delicious, spicy, and satisfying soup.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.