Kanelsneglekage med chokoladeglasur (snasket OG sprød)

kanelsneglekage-med-chokoladeglasur-snasket-og-sproed-1-3

kanelsneglekage-med-chokoladeglasur-snasket-og-sproed-1

kanelsneglekage-med-chokoladeglasur-snasket-og-sproed-1-4

kanelsneglekage-med-chokoladeglasur-snasket-og-sproed-1-6

Kanelsneglekage – er det overhovedet er ord? Efter min mening kan det lige så godt blive skrevet ind i retskrivningsordbogen med det samme, for jeg kommer i hvert fald til at bruge det ord (…og den her opskrift) mange gange fremover! Faktisk har jeg aldrig været den helt store fan af kanelsnegle, men jeg skal love for at tingene har ændret sig.

Jeg har dog tit undret mig over hvorfor man kalder det en kanelsneglekage. Er det ikke bare helt almindelige kanelsnegle der er bagt sammen i en form eller en bradepande? Nu er jeg ikke ligefrem ekspert i kanelsnegle, og da slet ikke kanelsneglekage, men jeg forbinder altså kage med noget man kan skære ud. Som I måske så HER, havde jeg for nogle dage siden gang i hele to slags kanelsnegle. Den ene slags blev til en opskrift på mine sunde kanelsnegle, og den anden slags er i dag blevet til en kanelsneglekage. Kagen her er mere sprød (og dermed skærevenlig) men har stadig masser af snask i midten og er endda blevet spiffet op med chokoladeglasur på toppen. Jeg siger vist ikke for meget hvis jeg kalder det for luksusudgaven af den første opskrift.

Opskrift på kanelsneglekage

Ingredienser:

Dej

  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 125 g boghvedemel
  • 1 lille tsk kokosfibermel
  • 20 g fibersirup (eller anden flydende sødning)
  • 40 g smeltet kokosolie
  • 1 ½ dl rosinvand (vand eller nøddemælk fungerer også fint men gør dejen lidt mindre sød)
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • Et nip salt
  • Evt. lidt ekstra mel til udrulning

Remonce

  • 175 g udstenede dadler
  • 1-2 dl mandelmælk
  • 30 g kokosolie
  • 1 ½ spsk ægte kanel

Chokoladeglasur

  • 20 g mørk chokolade
  • 20 g kokosolie
  • 10 g fibersirup

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft) og gå i gang med at lave dejen.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele rigtigt godt sammen til dejen samler sig. Lad den hvile mens remoncen laves.
  4. Blend alle ingredienserne til remoncen sammen i en blender eller minihakker.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir så den er ca. 30 x 20 cm.
  6. Smør remoncen ud over hele dejen og rul den forsigtigt sammen.
  7. Brug en meget skarp kniv til at skære 10 små snegle ud med en tykkelse på ca. 2 centimeter. Der vil være nogle mindre kønne endestykker tilbage, men de kan enten bare bages ved siden af eller bruges til at lappe eventuelle huller i kagen. Det gør absolut ingenting hvis sneglene er klasket sammen eller blevet skæve fordi de skal sammensættes til en kage.
  8. Fordel sneglene enten i en Ø20 springform eller sæt dem sammen til en cirkel i en bradepande.
  9. Bag din kanelsneglekage i midten af ovnene i ca. 25 minutter indtil kanterne er gyldne og let sprøde.
  10. Når kagen er færdigbagt laves glasuren ved at smelte alle ingredienserne sammen.
  11. Pynt til allersidst den let afkølede kage med masser af glasur – gerne af flere omgange!

Kan I overhovedet klare mere kanel nu? Det håber jeg, for det er altså jul lige omelet… ?

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.