Første uge som kandidatstuderende

Tilbage på skolebænken - første uge på mit nye studie

I mandags i sidste uge havde jeg første undervisningsdag på Aalborg Universitet København. Som I måske ved er jeg startet på kandidatuddannelsen Integrated Food Studies og det på trods af at jeg var meget ambivalent da jeg fik besked om at jeg var optaget.

Læs også: Jeg er optaget på kandidatuddannelsen men hvor er min begejstring?

Faktisk har jeg allerede været ved at undersøge mulighederne på en anden uddannelse. Det er egentlig ikke fordi jeg tror jeg er endt det helt forkerte sted, men det bunder selvfølgelig i at jeg stadig er lidt usikker i mit uddannelsesvalg. Jeg bilder i hvert fald mig selv ind at det er helt normalt at lave den slags research her i begyndelsen hvor alt er nyt og hovedet er fyldt med de der “Gjorde jeg nu det rigtige?”-tanker.

Det bedste i løbet af den første uge har nok været at møde de andre studerende og høre deres historie. Vi kommer med rigtigt mange forskellige baggrunde rent uddannelsesmæssigt, men også kulturelt da det er en international uddannelse, og jeg synes det er vildt spændende at høre andres ambitioner for fremtiden og hvordan denne uddannelse skal hjælpe dem derhen.

Den første uge har mest budt på projektarbejde i grupper og ikke så meget reel undervisning, så det er egentlig lidt svært at sige noget om fagene og det faglige niveau lige nu. Umiddelbart kan jeg godt frygte at det hele bliver for samfundsfagligt til min smag, men hvis jeg tager ja-hatten på, synes jeg virkelig der er potentiale til at jeg kan få lov at nørde med det jeg brænder for; mad! Mad set fra alle perspektiver – og det var jo netop den forventning jeg havde til uddannelsen bl.a. fordi den hedder Integrated Food Studies.

Læs også: Tanker fra en Global Nutrition and Health-studerende

Mit førstehåndsindtryk af uddannelsen, som altså kun er baseret på ganske få dage, er overordnet lidt so-so. Heldigvis bliver jeg efterhånden mere og mere klar over hvad det egentlig er jeg virkelig drømmer om at lave, og når først jeg har noget konkret at gå efter, tror jeg virkelig det begynder at tage fart. Og det glæder jeg mig helt vildt til.

Er der også nogle af jer der er startet på nyt studie? Eller fortsat på noget efter sommerferien? Jeg er virkelig nysgerrig og kunne godt tænke mig at høre hvad I går og laver til hverdag 😃

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej søde Christine,
  Sådan der havde jeg det også sidste år, da jeg startede på min kandidat. Tror det er meget naturligt. Der gik et par måneder inden jeg synes jeg helt kunne vurdere det faglige niveau. Vi startede utrolig let ud ift hvad der senere har ventet os ;)
  Jeg er også i tvivl om de valg jeg har taget ifb med uddannelse er de rigtige, men uddannelse er ofte et nødvendigt springbræt videre, hvor jeg tror og håber at det efterfølgende er muligt at lave den karrierevej man selv synes er sjovest :) Jeg håber f.eks. at jeg i et fremtidigt job får lov og mulighed for at tage en HD :)

  • Åh, tak for din kommmentar, Tine! Det er jeg altså glad for at høre. Nogle gange har jeg faktisk været lidt flov over at være så meget i tvivl ift. uddannelse, så det er rart at vide at jeg ikke er den eneste der kan være lidt op og ned hvad det angår 😆
   Vi er også startet meget blidt ud (er min fornemmelse), og det er selvfølgelig fint så alle kan være med (og vi kan samle kræfter til de mere krævende semestre), men det er samtidig også lidt svært for én som mig som bare gerne vil i gang med det samme og virkelig få en fornemmelse af hvad det hele virkelig er for noget 🙂
   Det lyder til at du har en god plan for dit uddannelses- og karriereforløb, og jeg synes det er så sejt at du i sin tid valgte at skifte uddannelse og gå efter det du brændte allermest for!

 • Tror nu alle bliver i tvivl på et eller andet tidspunkt :)
  Haha, jeg endte jo med at gå tilbage til min oprindelige uddannelse og læse kandidaten ;) men tænker ikke at mit år på Handelshøjskolen er spildt. Tværtimod håber jeg jo at det så kan bruges til at få lidt merit til min HD del 1 :)

 • Jeg kender godt det med om man har valgt den rigtige uddannelsestretning. Har du måske lyst til at skrive lidt mere om dit studie og dine tanker om det nu hvor du har gået der i længere tid? :)