Den nemmeste græskarpuré (et must til efteråret!)

den-nemmeste-graeskarpure-et-must-til-efteraaret-2

den-nemmeste-graeskarpure-et-must-til-efteraaret-1

Jeg tror jeg har spist græskar hver eneste dag de sidste 14 dage. Hokkaido, butternut, spaghettisquash, crown prince, you name it. Lige nu kan jeg slet ikke komme i tanke om en anden grøntsag som er lige så alsidig som græskar. Jeg har lavet alt fra kagecreme til grøntsagsdeller til vafler til chips til smoothies og listen fortsætter.

Oftest klargør jeg et helt græskar til hvad end jeg nu har tænkt mig at lave, og det der måtte bliver tilovers er jeg begyndt at lave til græskarpuré. Man kan selvfølgelig sagtens opbevare det klargjorte græskar i køleskabet, men jeg har opdaget at græskarpuré virkelig er anvendeligt til mange ting, så det er rart altid at have noget på køl.

Den nemmeste græskarpuré 

Ingrediener (til ca. 4 dl – selvfølgelig afhængigt af størrelsen på græskarret):

  • 1 butternut (alle typer græskar kan bruges, men jeg elsker den søde, cremede smag som butternut har)

Fremgangsmåde:

  1. Del græskarret på midten, skræl det og fjern kernerne.
  2. Skær græskarret ud i tern og damp det indtil det er helt mørt.* Man kan selvfølgelig også tilberede det i ovnen, men det tager bare lidt længere tid.
  3. Blend græskarret til en helt glat puré. Opbevares i køleskabet.

*Jeg har denne steamer som ikke koster mere end 15 sølle kroner på Ebay. Den fungerer skide godt, og jeg bruger den ofte flere gange om dagen.

Jeg bruger især græskarpuréen til at tykne sammenkogte retter og til at lave dressing og dips (både søde og salte). I morgen vil jeg dele en ny opskrift og vise hvordan man også kan bruge græskarpuré til at lave bløde karameller… Mmmmh.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.