Citronpandekager med kokos og chokolade

Citronpandekager med kokos og chokolade1Citronpandekager med kokos og chokolade3Citronpandekager med kokos og chokolade4

Jeg er ikke ligefrem den mest traditionsbundne person, men da det gik op for mig at det i dag er International Pancake Day, kunne min indre madnørd selvfølgelig ikke styre sig. Altså, det er da med at holde fast i en tradition som legitimerer at vi bruger en hel dag på at ære pandekagen ved at spise rigelige mængder af den. Ikke at jeg behøver den form for opfordring til at spise pandekager men anyways…

Jeg har nærmest bare taget opskriften på min citronkage og lavet den om til en opskrift på pandekagedej. Smagen er i hvert fald næsten den samme, men konsistensen er selvfølgelig anderledes. Mens citronkagen er ret kompakt, er pandekagerne mere luftige. I stedet for en kokoscreme som på citronkagen, har jeg toppet pandekagerne med chokolade, og hvis jeg skal være helt ærlig, er dén topping lige dét bedre (sagde hun og opdagede en chokoladeplet på trøjen). Og bare rolig; pandekagerne har masser af sødme fra både banan og vanilje selvom de indeholder citron.

Til 16 minipandekager (lavet på en blinispande):

  • 2 små bananer (135 g)
  • 3 æg (str M/L)
  • Saft og skal fra 1 økocitron
  • 1 tsk gurkemejepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 spsk kokosfibermel
  • 2 spsk kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Kokosolie til stegning
  • Kokoschips og chokolade til topping

Sådan:

  1. Mos bananerne med en gaffel i en skål.
  2. Pisk æggene og bland dem sammen med bananerne samt de øvrige ingredienser.
  3. Varm en pande op og smelt kokosolien derpå mens dejen står og trækker et par minutter.
  4. Steg pandekagerne ved svag til medium varme på begge sider til de er blevet let gyldne.
  5. Server med kokoschips og hakket chokolade.

Happy International Pancake Day! To be honest, I never celebrated this tradition before but I’m definitely going to from now on. I mean, come on, who doesn’t appreciate a whole day dedicated to stuffing one’s face with lots and lots of beautiful and delicious pancakes?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.