Butter bean buns

Butter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 3.jpgButter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 4.jpg Butter bean chia seed buns - healthy, vegan, glutenfree 1Aaahhh… Duften af nybagte boller er der bare ikke ret meget der slår! Det er åbenbart ikke kun brownies man kan lave med butter beans.

Jeg er blevet lidt fascineret af bagværk. Der er så mange ting der kan gå galt i forhold til hævning, smag, konsistens, afbagning osv., og jeg tager virkelig hatten af for folk der er dygtige til at bage! Jeg vil virkelig gerne blive god til at lave gammeldags surdejsbrød (og generelt lære mere om fermentering og probiotiske fødevarer), men pt. udfordrer jeg mig selv med bagværk som både skal være vegansk og glutenfrit. Ikke fordi jeg er veganer eller glutenallergiker, men fordi jeg synes det er spændende at udforske anderledes måder at bage på. Jeg er bare nysgerrig. I øvrigt er der mange der mener at vegansk og glutenfri bagning er enormt besværligt, men det er efter min mening lidt for nemt bare at nikke og sige ja, hvis man ikke har givet det et forsøg. I sidste uge afprøvede jeg en opskrift på chiaboller som siden har ændret sig en del og nu er blevet til en opskrift på butter bean buns. De er ikke luftige som en tebolle (no shit, Sherlock) men de har en blød midte og en sprød skorpe og tilfredsstiller helt klart trangen til brød.

Opskrift

Ingredienser
9 små boller

 • 2 spsk chiafrø + 2 dl vand
 • 200 g udblødte og kogte butter beans + 2 dl vand
 • 2 spsk FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller)
 • 100 g kikærtemel
 • 100 g rismel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk xanthan gum*
 • 1 tsk Maldon salt

*xanthan gum kan udelades, men brug så 1 spsk bagepulver i stedet for de 2 tsk

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
 2. Bland chiafrø med vand og lad det stå indtil der dannes en gele (ca. 10 min.)
 3. Blend butter beans med vand til en ensartet masse.
 4. Bland de tørre ingredienserne sammen i en skål.
 5. Mix alle ingredienserne sammen til en dej.
 6. Form 9 boller, placer dem på en bageplade og bag dem i ca. 30 minutter (hold godt øje med dem!).
 7. Lad dem køle af på en kold bagerist.

Translation: I’m currently very fascinated by people with good baking skills. At the moment, I’m experimenting with gluten free and vegan baking, and today I made these butter bean buns. They are nothing like a traditional wheat bun but they have a lovely soft middle and a crunchy crumb. They definitely satisfied my bread craving!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.