6 dage med Unplugged Juice: Sådan gik det

6 dage med juicefaste fra Unplugged Juice er nu overstået. Det er snart ved at være en uge siden at jeg afsluttede fasten, så det er vist på tide, at jeg kommer med en lille opdatering på, hvordan det egentlig gik.

Hvis ikke du lige ved hvad det er for noget juicehalløj jeg snakker om, kan du læse dette indlæg. Her forklarer jeg hvad juicefasten gik ud på, hvad den bestod af, og hvilken motivation jeg havde for at kaste mig ud i sådan et projekt.

6 dage blev til 3-1-3

Jeg endte ikke med at faste i 6 sammenhængende dage. Efter de første 3 dage valgte jeg nemlig at inkludere 1 dag uden nogen regler eller begrænsninger. Jeg havde brug for at være 100% fri til at nyde min familie og fejre min far, som netop havde overdraget sin virksomhed efter 41 år. Det var på alle måder en meget emotionel dag, og oveni dét fik jeg min menstruation, hvilket jeg gerne ville – i mangel på bedre ord – ære i en eller anden forstand. Mere om dén del på et andet tidspunkt.

De resterende 3 dage af juicefasten fortsatte jeg med efterfølgende. Så alt i alt blev det til 6 dages juicefaste afbrudt af en enkelt dag i midten hvor jeg spiste nogle lette hovedmåltider.

Sult & smag

Under juicefasten oplevede jeg stort set ingen sult. Når jeg mærkede at det begyndte at rumle lidt i maven, var det som regel ved at være tid til den næste juice, så sult blev aldrig et problem. Jeg havde ellers troet at jeg skulle gå sulten i seng, men det blev heldigvis ikke tilfældet. Det hænger selvfølgelig også sammen med at det på ingen måde er en sultekur. Faktisk indeholder juicerne og proteinpulveret til sammen langt over 1500 kalorier. En anden grund til at jeg ikke følte sult hang formodentlig også sammen med, at juicerne smagte så godt. Jeg følte mig virkelig tilfredsstillet rent smagsmæssigt, fordi juicerne er sammensat så godt. Der var en god blanding af noget sødt, syrligt og bittert, så mine smagsløg var underholdt.

Mental klarhed

Som jeg også beskrev i dette post på Instagram, fik jeg ret hurtigt den oplevelse jeg var ude efter. Mit nok største ønske var nemlig at opnå en form for mental klarhed og et mere fokuseret sind. For at være helt ærlig ved jeg ikke, hvilke mekanismer der ligger bag, eller om der er noget evidensbaseret videnskab, som kan forklare det. Men lige præcis dét var faktisk også en del af projektet; jeg ville gå ind i det uden at være motiveret af, hvad videnskaben kunne konkludere. Og her kan jeg igen lægge op til et helt nyt blogindlæg, for jeg synes nemlig på mange områder at videnskaben og generelt vores fornuft- og resultatorienterede system fylder lidt for meget. Hvad med intuition, erfaring og mavefornemmelse? Men det er en anden snak.

Nye cravings

En anden sidegevinst ved juicefasten er, at jeg efterfølgende har oplevet en forandring i forhold til mine cravings. Måske er cravings ikke det allerbedste ord, fordi mange associerer det med noget negativt, men nu går jeg bare med det. Jeg har haft en rigtig lang periode, hvor jeg overvejende har haft lyst til at spise sødt. Og her mener jeg ikke, at jeg har haft en stor sukkertrang eller lyst til kun at spise søde sager. Helt generelt har jeg haft lyst til at alting skulle have et strejf af noget sødt – morgenmad såvel som aftensmad, salat såvel som dessert. Og det synes jeg egentlig ikke der er noget galt med, men det er interessant hvordan mine smagsløg nærmest har ændret sig. Nu er det som om at jeg craver nogle helt andre ting.

Det er ikke fordi jeg ikke længere har lyst til søde sager (hvorfor skulle det i øvrigt være et mål?), men jeg craver i langt højere grad noget der smager grønt. Måske skyldes det at jeg har vænnet mine smagsløg til en basisk smag. Måske er det noget andet. Jeg ved det ikke, men jeg ved, at min krop er i forandring. Og jeg ved at min krop er intelligent, så jeg vælger at lytte til den.

Hvad så nu?

Mit lille juicefaste-eksperiment har helt sikkert været en god oplevelse. Først og fremmest fordi juicerne fra Ungplugged juice har tilfredsstillet mine smagsløg og givet mig et kæmpe skud næring. Men i særdeleshed også fordi jeg fik en lille uges tid til at skærpe mit mentale fokus. Det udnyttede jeg blandt andet til at undersøge andre former for faste, som jeg uden tvivl skal afprøve i fremtiden. Hvornår aner jeg ikke. Men jeg glæder mig.

 

Indlægget indeholder reklame for Unplugged Juice. Læs mere om min reklame-politik her.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.