Sundt slik med abrikoser og chokolade

Abrikoskugler raw chokokugler sundt sødt christinebonde blogAbrikoskugler raw chokokugler sundt sødt christinebonde blog

Hvis man lige som mig er vild med smagen af kakao – altså sådan rigtigt god, stærk kakao som ikke er blevet druknet i sukker eller anden sødning – så er de her kakaobomber lige sagen. Kakaosmagen kommer selvfølgelig primært fra den rå kakao (og især hvis man også ruller dem i det), men også fra chokoladen som jeg valgte at bruge i en version med et kakaoindhold på 92%. Jeg elsker bare når mad smager af det, det er. De er ikke lige så søde som eksempelvis daddelkugler, men de får faktisk ret meget sødme fra kokosingredienserne og krydderierne. Jeg fik i hvert fald ikke kun tilfredsstillet min søde tand men også alle mine smagsløg.

Sundt slik med abrikoser og chokolade 

Ingredienser til ca. 10 kugler:

12 tørrede abrikoser
En lille håndfuld mandler
25 g mørk chokolade
2 spsk kokosrasp
1 spsk rå kakao
1 spsk kokosolie
½ spsk hampproteinpulver (kan sagtens udelades)
½ tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
? tsk tørret ingefærpulver
En lille bitte smule havsalt

Blend alle ingredienserne (pånær chokoladen) sammen i en blender. Hak chokoladen groft og ælt den ind i massen. Form små kugler af massen og rul dem i rå kakao. I køleskabet 1 times tid og så er der guf!

Btw… Jeg har sommerferie! Det fik jeg i går efter at have overstået min eksamen i fagene Dietary Counseling, Lifespan Nutrition og Practical Physical Activity. Det er altså noget af en mundfuld at blive eksamineret i 3 fag på én gang, så jeg er virkelig glad for at den er ude af verden. Endelig er mit overskud vendt tilbage, og jeg har i dag været ved at lave en lang to-do liste over ting jeg gerne vil i min sommerferie. En af tingene er at læse en masse bøger, og i formiddags fik jeg besilt 4 styks. Jeg har før blogget en lille smule om hvilke bøger jeg læser (her og her), men jeg ved ikke om det er noget I er interesseret i at læse om?

Indlægget indeholder reklame-link.

Translation: Cacao bombs! I couldn’t think of a name better suited for these bliss balls. The cacao flavor is so strong which I absolutely love. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg vil meget gerne høre om hvilke bøger du har bestilt – leder selv efter sommerferie læsning :)
  Har du læst 80/10/10 af Doug Graham? – Overvejer nemlig at købe den
  Jeg har set nogle af hans videoer på youtube og jeg synes han har nogle ekstrem vigtige pointer, selvom jeg synes det er en meget striks kost (man skal udelukkende leve af frugt og grønt og minimalt af nødder/frø).

  • Tak for din tilbagemelding Katrine! Jeg vil helt sikkert overveje at lave et indlæg så :-) Hvis du er nysgerrig, kan du på min Instagram-profil se nogle af de bøger jeg har bestilt.
   Jeg har faktisk tit tænkt at jeg gerne vil læse den, men har ikke fået det gjort endnu. Jeg tror ikke jeg vil kunne fungere på sådan en kost, men jeg er meget interesseret i at vide mere om det alligevel.

   • Jamen selv tak da ;)
    Jeg har ikke brugt min instagram så meget så jeg vidste ikke du havde en, men jeg følger dig nu, og har lige tjekket bøgerne ud – spændende! Jeg tror vi har nogenlunde samme smag i bøger – har også længe overvejet at læse “the china study”

    Jeg tror heller aldrig jeg ville kunne følge sådan en kost resten af mit liv, men det kunne være sjovt at prøve for en stund og se hvordan man fungerer på den.

 • Bring it, jeg elsker fag nørder, eller bare nørder generelt (så passer jeg så godt ind;) .. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at læse noget om ernæring og træning, har du nogle gode bøger liggende? Og ikke “fit på 100 dage”;)

  • Jeg har faktisk ikke så mange gode liggende da jeg først nu vil begynde at købe dem i stedet for at låne dem. Men kan anbefale dig nogle stykker hvis det er :-)