Sund Bounty med hindbærsmag

Hjemmelavet Bounty hindbær sukkerfri kokosbar christinebonde blogHjemmelavet Bounty hindbær sukkerfri kokosbar christinebonde blog

Efter at have set Umahro og mr. Paleo himself (i bar og meget pæn overkrop) lave en sundere version af Bounty, blev jeg simpelthen nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter. Jeg har spiffet opskriften op med hindbær og endte altså ud med en noget mere tøset version.

Opskrift på sund bounty med hindbærsmag

Ingredienser:

 • 1 plade chokolade min. 70% (jeg brugte denne)
 • 1 stor spsk kokosfløde
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 2 dl kokosrasp
 • ½ tsk vaniljepulver
 • Lidt salt
 • Hindbærstøv
 • Tørret hindbær

Fremgangsmåde:

 1. Smelt kokosfløden og kokosolien sammen i en gryde ved forholdsvist lav varme.
 2. Tilsæt herefter vaniljepulver og salt og rør godt rundt.
 3. Tilsæt til sidst kokosraspen indtil konsistensen er næsten som grød (så hold øje – måske skal du bruge mere, måske skal du bruge mindre). Beklæd en form (min var 15×15 cm) med bagepapir og hæld massen op.
 4. Drys hindbærstøv ud over massen og stil den i fryseren indtil den er stivnet og nem at skære ud (jeg ventede meget utålmodigt i ca. 1 time).
 5. Smelt chokoladen i en chokoladesmelter (eller et vandbad hvis du er forsigtig), skær kokosmassen ud i den ønskede størrelse og dyb den i chokoladen.
 6. Drys med tørret hindbær med det samme. Stil barerne på køl indtil chokoladen er stivnet.

Min version er langt fra lige så sød som originalen, da jeg hader når noget er så sødt at det nærmest hviner i tænderne, men til gengæld får kokos- og chokoladesmagen virkelig lov at træde frem. Hvis man ønsker en sødere version kan man f.eks. vælge en chokolade med lavere kakaoindhold eller tilsætte sødning til kokosmassen.

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Nøj de lyder lækre Christine, dem vil jeg prøve at lave. Men øhh, kokos fløde?-hvordan er det nu lige med det? Er det den tykke den af kokosmælken eller er det noget man køber?;)

 • Hej Christine.
  De ser rigtig lækre ud.
  Prøver du at undgå kulhydrater, eller hvad mener du om kulhydrater?
  Jeg er selv SUPER meget i tvivl om hvorvidt jeg skal skære ned på kulhydrater eller om jeg skal inkludere dem i min kost. Jeg føler ikke jeg har nogen problemer med dem (udover de glutenholdige), men jeg bliver bare så i tvivl når ALLE mener at paleo, lchf, lowcarb, ingen korn, osv er vejen frem, og hvis man indtager disse er der risiko for at man bliver syg, får diabetes, bliver overvægtig osv.
  Grunden til jeg spørger lige netop dig er fordi jeg synes det virker som om du har rigtig godt styr på kvalitet, også ved jeg du læser ernæring og sundhed:)
  Med venlig hilsen
  Ida

  • Tak skal du ha’, Ida :-) De blev også så lækre at jeg MEGET snart skal lave dem igen.
   Jeg er bestemt ikke en af dem der er kulhydratforskrækkede, men jeg går mere op i hvilke kilder jeg får kulhydraterne fra. Jeg får f.eks. masser af kulhydrat fra frisk frugt, tørret frugt, linser, quinoa, bønner og grøntsager i alle mulige afskygninger. Det giver absolut ingen mening at sige at kulhydrater enten er gode eller dårlige, for vi har alle brug for kulhydrat – nogle fungerer bare bedre på store mængder end andre, og nogle fungerer bedre på de simple versioner end andre. Når det så er sagt, synes jeg at sukker er et unødvendigt kulhydrat da det ikke bidrager med nogen form for næring ud over kalorier og da det kan erstattes med så mange andre ting. Jeg spiser helst uden om gluten da jeg synes jeg fungerer bedst uden, men jeg har ikke nogen diagnose som glutenallergiker, og der er absolut intet i vejen med at spise gluten hvis man godt kan tåle det. Jeg synes dog der kan være ernæringsmæssige fordele ved f.eks. at udskifte hvedemel med en glutenfri version som mandelmel/kikærtemel/quinoamel eller whatever, så det er også derfor jeg gør det.

   • Mange tak for svaret :)

    Når du siger sukker, mener du så også den sukker der er i frugt og grøntsager? For jeg synes det er så svært for det ene sted hører man at frugt er så sundt, men det andet sted hører man at sukker i frugt er djævlen og man max må spise et stykke frugt om dagen.

    Ja undskyld men jeg er bare så forvirret!! Nu er jeg vegetar og jeg prøver at undgå for mange animalske produkter. Men jeg får hele tiden af vide at jeg spiser for meget frugt/kulhydrat og at jeg vil blive syg og overvægtig på længere sigt. Der er desuden mange der råder mig til at skære ned på kulhydraterne og øge mig proteinindtag og fx supplere med proteinpulver, men jeg kan ikke lide det, og jeg vil altså helt undvære det. Jeg er ikke overvægtig, tværtimod, men jeg spiser heller som jeg gør for at tabe mig – jeg vil bare gerne være sund og nære min krop med det rigtige!

    • Med sukker mener jeg det hvide, raffinerede sukker. Det er fuldstændig ubrugeligt…
     Du kan evt. prøve at snakke med en diætist for at høre om du får de makro- og mikronæringsstoffer du har brug for :-) Selvfølgelig skal du være ekstra opmærksom på dit proteinindtag når du er vegetar, men hvis jeg var dig ville jeg nu ikke være bange for at få for mange kulhydrater – så længe du ikke kun får dem fra frugt i hvert fald. Gør det der virker bedst for dig!

 • Lækker opskrift! Haps, den må prøves i weekenden! Men, æh… Hindbærstøv? ;-) Hvad er det for en fætter?

  • Hæhæ, det lyder så fancy, ikke? ;-) Det er noget man kan købe i helsekostforretninger og som ofte bruges til at dekorere fine desserter. Jeg brugte dog bare nogle tørrede hidndbær som jeg kom i en pose og pulveriserede med en kagerulle. Easy peasy – og meget billigere! Det man kan købe i helsekostforretningerne er jeg altså liiidt for nærig til at give penge for.

 • Prøvede at lave dem til weekenden og nøøøøj hvor er de bare gode!! Jeg elsker kokos og mørk chokolade, men synes at Bounty er for sødt, så de her er absolut perfekte!
  Jeg lavede dem dog uden nogen anden slags smag udover kokos og meget mørk chokolade, men hver sin smag :)
  Tak for opskriften!

  • Skønt at du kunne lide dem! Jeg lavede egentlig også bare hindbærversionen for lige at prøve det :-) Jeg synes nemlig den simple kombination af kokos og mørk chokolade er MEGET lækker :D