Sundere drømmekage uden hvidt sukker

Sund drømmekage, glutenfri og uden hvidt sukker1Sund drømmekage, glutenfri og uden hvidt sukker3Sund drømmekage, glutenfri og uden hvidt sukker2

Den der bacheloropgave? Den trækker sgu tænder ud! Heldigvis har jeg verdens bedste bachelormakker, som har samlet mig op (flere gange) i løbet af ugen når jeg har haft lyst til at opgive. I morgen har vi endnu en lang dag på skolen foran os, og hvis vi skal kunne holde den kørende til vores vejledning kl. 16, tror jeg at kage er den eneste løsning. Fantastisk logik hvis jeg selv skal sige det.

Drømmekage er en perfekt tag-med-kage (tak til Den Store Bagedyst for at introducere mig for dét udtryk), og eftersom jeg så sent som i går sad og savlede over Janes version, var der ligesom ikke mere at rafle om. Jeg har lavet en drømmekage med de ingredienser jeg lige havde til rådighed og virkelig forsøgt at holde mig tæt på originalen rent smags- og konsistensmæssigt. Personligt synes jeg dog at en traditionel drømmekage er hvinende sød, så jeg har skruet lidt ned for sødmen.

× Sundere drømmekage uden hvidt sukker 

Kagen (ca. 12 store stykker):

 • 6 æg
 • 2 dl kokossukker
 • 1 ½ dl kokosmælk
 • 30 g smeltet smør (usaltet)
 • 80 g majsmel
 • 60 g kokosfibermel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljepulver

Topping:

 • 50 g smeltet smør (usaltet)
 • 125 g groft kokosmel
 • 1 ½ dl kokosmælk
 • 2 spsk kokossukker
 • ½ tsk kanel
 • Et lille nip salt

How to:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader.
 2. Start med at lave kagen ved at piske æg, kokossukker, kokosmælk og smør sammen.
 3. Vend derefter majsmel, kokosfibermel, bagepulver og vaniljepulver i dejen. Den er ret våd til at begynde med men vil tykne efter et par minutter.
 4. Fordel dejen i en smurt form (eller beklæd den med bagepapir) og bag i ca. 25 min.
 5. Lav imens toppingen ved at blande alle ingredienserne godt sammen.
 6. Tag kagen ud af ovnen og fordel toppingen jævnt henover.
 7. Bag den i yderligere 5-10 minutter indtil toppingen har fået farve.

I made my own version of the traditional Danish “dream cake” and will try my best to leave at least two pieces for tomorrow when my bachelor partner and I  have a looooong day ahead of us. Damn you, bachelor thesis.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.