Bio-Kult mælkesyrebakterier – farvel til udslæt og mavepine

Bio-Kult mælkesyrebakterier1Bio-Kult mælkesyrebakterier2Bio-Kult mælkesyrebakterier3Som den opmærksomme læser sikkert ved, har jeg aldrig været den store forbruger af kosttilskud.

Det er dog ikke ensbetydende med at jeg synes de er værdiløse – tværtimod! Hvis man sætter sig ordentligt ind i dem og bruger dem med omtanke, kan de virkelig gøre en forskel. Efter flere forskellige tests og blodprøver samt vejledning fra min ernæringsterapeut (i forbindelse med mit p-pille-stop), tager jeg lige nu flere kosttilskud end jeg har gjort før. Ét af dem er mælkesyrebakterier. Hvis det har interesse, laver jeg gerne et indlæg om de øvrige kosttilskud jeg tager.

Da jeg for et par måneder siden startede i Helsemin, blev jeg introduceret til mærket Bio-Kult af min kollega som selv forhandler det. Inden da havde jeg i en periode benyttet mig af Super 8 fra Udo’s Choice som umiddelbart ikke gjorde nogen forskel for mig. Jeg besluttede mig for at afprøve Bio-Kult, som har et andet antal og en anden sammensætning af bakteriestammer, primært for at give min fordøjelse nogle lidt bedre betingelser.

Den første måneds tid mærkede jeg ikke rigtigt nogen forskel på dét punkt, og jeg tror egentlig det skyldtes at alting fungerede mere eller mindre optimalt i forvejen. Jeg kunne dog tydeligt se at det gjorde en forskel på min hud, som pludselig var begyndt at slå ud med noget eksemlignende udslæt. Det forsvandt fuldstændigt. For nogle uger siden var jeg i øvrigt i gennem en penicillinkur, og eftersom antibiotikum virkelig er ødelæggende for tarmfloraen, forsøgte jeg at være præventiv ved at skrue op for mængden af mælkesyrebakterier samtidig. Jeg har næsten ikke haft nogen gener under penicillinkuren (som normalt vil give mig kvalme, mavepine m.m.), og jeg er sikker på at mælkesyrebakterierne har gjort en forskel og sørget for at genoprette tarmfloraen hurtigere. Det er kun en uge siden jeg blev færdig med penicillinkuren, så jeg fortsætter med den relativt høje dosis af probiotika lidt endnu. Jeg er ikke sikker på om jeg vil fortsætte med at tage mælkesyrebakterier fast, men jeg vil helt sikkert gøre det i perioder hvor det giver mening – som fx når min hud spadser ud eller min mave ikke fungerer.

Tager I også probiotika?

As opposed to a lot of other health nuts, I was never really a heavy user of dietary supplements. In my opinion, they can, indeed, be very helpful but they should obviously never replace a healthy, varied diet. At the moment, however, I use quite a lot of different supplements. One of them is these probiotics from Bio-Kult, and they have really made a difference for my skin and gut health.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ja, men det er ikke mange måneder siden, jeg begyndte. Først med Udo’s Choice high-bifido efter anbefaling af Umahro Cadogan i et online foredrag om atopiske sygdomme (jeg har noget der ligner pollenallergi), som var meget effektivt. HIgh-bifido indeholder ekstra mange bifido-bakterier i forhold til lacto-bakterier.
  Så prøvede jeg Purepharma SB3, som kan næsten det samme, bare ikke så klokkeslet-agtigt. Bum. Men min fordøjelse har altid været lidt i uorden, så der skulle måske ikke så meget til at se forbedring. :-)

 • Jeg føler næsten probiotika har reddet mig. På et tidspunkt havde jeg mange forskellige underlige symptomer, som ingen læger kunne fortælle mig en årsag til, havde rigtig dårlig fordøjelse, og begyndte derfor at tage NDS – http://www.engholmnds.dk/shop/nds-probiotic-3c1.html . Det har hjulpet mig så utroligt meget, og mine symptomer er i dag næsten væk.

  Har fået antibiotika en del gange i mit liv, som så mange andre, og især da jeg var lille for mellemørebetændelse osv., og jeg tror selv på, at det kan have haft betydning for, at en del af de gode bakterier er blevet slået ihjel på et tidspunkt, hvor ens tarmflora muligvis udvikler sig. Det har nok betydet, at jeg har haft en del problemer med min mave, og det samme tror jeg gælder for mange andre desværre + mangel på præbiotika mm.

  Jeg har prøvet mange forskellige slags probiotika, men mange af dem, man kan få på apoteket som ellers er “stærke”, virker ikke så godt som fx. NDS, synes jeg, som godt nok er lidt dyr, men de andre kan slet heller ikke måle sig med den. Har dog ikke prøvet den, du har prøvet.

  Engang var jeg også lidt i mod kosttilskud, men det ændrede sig også for mig, da jeg fik en masse symptomer, og jo måtte prøve et eller andet. Tror virkelig, der er mange, der kunne have glæde af mælkesyrebakterier. Klart det bedste kosttilskud jeg tager!

  Klara

  http://klarajanina.dk/