Smoothie til smuk hud

smoothie-til-smuk-hud-1

smoothie-til-smuk-hud-2

Kan man spise (eller drikke) sig til smuk hud? Det er jeg ret sikker på at miss Tina Lykkegaard, som er under uddannelse til holistisk hudterapeut, mener – i hvert fald i et vist omfang. Jeg arbejder selv meget med kostens indflydelse på vores velbefindende, men Tina er ekspert i hvordan kosten påvirker vores udseende, særligt den fine hud i ansigtet. Tina og jeg deler i hvert fald den holistiske tilgang til sundhed, og vi elsker begge at lave opskrifter der indeholder ingredienser som er gode for både det indre og det ydre. Derfor har vi teamet op og givet hinanden en lille udfordring.

Tina har udfordret mig til at prøve at lave hvad hun kalder for en skønhedssmoothie, mens jeg har udfordret hende til at lave en af mine grønne smoothie bowls som er god for fordøjelsen (så hold godt øje med Tinas blog). Nedenfor finder du den originale opskrift, men jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at lave et par ændringer…

Smoothie til smuk hud aka. skønhedssmoothie

Ingredienser til et glas:

 • 2 dl rødbedejuice
 • 1 dl blåbær
 • En halv banan
 • 30 g rød peber
 • 1 tsk Acai pulver
 • 10-15 g ingefær
 • 1 spsk olie
 • Saft fra 1 skive citron
 • 1 spsk hampeprotein
 • Evt. vand

Fremgangsmåde:

 1. Kør alle ingredienserne sammen i en blender.

Jeg brugte frosne blåbær og valgte også at fryse både rødbedejuicen og bananen for at gøre konsistensen tyk så det blev til en smoothie bowl der kunne spises med en ske. Olien tog jeg som et shot ved siden af og hampeprotein erstattede jeg med kollagen. Jeg har aldrig prøvet at bruge rødbedejuice i en smoothie på den her måde, men det er helt klart et trick jeg vil prøve at bruge igen. Det smagte SÅ godt! Virkelig lækkert og friskt… OG med sundhedsgevinster. Det er da win-win!

Hvis du vil vide hvorfor lige præcis disse ingredienser er gode for huden og generelt lære mere om, hvordan du kan spise dig til smuk hud, synes jeg du skal tjekke Tinas hjemmeside ud.

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.