Simpel granola uden sukker og gluten

Hjemmelavet sund müsli glutenfri sukkerfri granola blog christinebondeHjemmelavet sund müsli glutenfri sukkerfri granola blog christinebondeHjemmelavet sund müsli glutenfri sukkerfri granola blog christinebonde

Det er bestemt ikke særligt svært at lave sin egen granola, og man kan jo variere i det uendelige og virkelig få lov at være kreativ med ingredienserne, men jeg ønskede at lave en forholdsvist enkel version som kunne bruges til mange forskellige formål. Desuden var jeg som altid interesseret i at undgå det tilsatte sukker som næsten findes i alle købevarianter. Der er så mange andre måder at tilføje sødme uden at gå på kompromis med smagen, så det er mig virkelig en gåde hvorfor supermarkederne stadig bugner af müsliprodukter proppet med sukker. Denne version har masser af sødme, men dog ikke i så høj grad at det bliver for meget hvis man, som jeg, bruger det sammen med frisk eller tørret frugt som jo bidrager med endnu mere til den søde smag. Efter formiddagens træning fik jeg det som topping på en omgang kokosmums og det var SÅ lækkert.

Granola uden sukker og gluten 

Ingredienser:

100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g grofthakkede mandler
50 g hørfrø
2 spsk chiafrø
2 spsk hampefrø
50 g boghvedegryn
2 spsk kokosolie
3 spsk daddelpure
1 tsk vaniljepulver
Ca. 1 spsk kanel

HOW TO: Rist kerner, mandler, frø og boghvedegryn på en pande ved høj varme. Efter ca. 5 minutter tilsættes kokosolie, daddelpure og vanilje og det hele blandes rigtigt godt sammen. Tag müslien af panden når den har fået en let gylden farve. Hold godt øje så det ikke brænder på! Fordel det på en bageplade med bagepapir og drys med kanel. Når müslien har fået lov at køle af bliver den sprød og kan herefter fyldes i en lufttæt beholder.

Translation: I really don’t know why I haven’t tried making my own muesli before. It’s so easy and leaves the whole kitchen (in my case the whole house) smelling absolutely fantastic. Also, it gives you the opportunity to skip the added sugar and mix it with all your favorite ingredients. That’s exactly what I did!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.