Rød morgensmoothie

Rød morgensmoothie christinebonde

Sådan så min morgenmad ud i dag. En rød morgensmoothie som kan holde mig kørende længe og som giver et ordentligt skud af vitaminer og fytonutrienter lige fra morgenstunden. Det kunne nemt ligne en ganske almindelig smoothie lavet på banan og frosne jordbær, men så kedelig er den skam ikke. Denne smoothie gemmer på masser af andre lækre sager:

1 banan
2 stængler selleri
½ avokado
En håndfuld frosne hindbær
En håndfuld frisk persille
5 kugler frossen spinat
1 klump ingefær
1 rødbede
1 skive citron (jep, med skal og det hele, så den skal selvfølgelig være øko)
Et skvæt hørfrøolie
Ca. 3 dl mandelmælk

Jeg har i dag toppet med kokoschips, chiafrø og kakaonibs, så der er trods alt en lille smule arbejde til tænderne. Jeg må indrømme at jeg virkelig er fan af smoothies. Ikke kun fordi det giver mig mulighed for at tage min højtelskede Vitamix i brug, men fordi jeg synes det er en genial smutvej til at få lidt ekstra grønt og andre fødevarer med særligt højt indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Derudover er det da bare lækkert at starte dagen med noget der smager lige så godt som dessert.

Translation: This morning I enjoyed a delicious smoothie for breakfast. But don’t let its pretty dark red color fool you! It treasures not only berries and banana but also celery, parsley and spinach so I get some of my veggies already in the morning. I topped it with coconut flakes, chia seeds, and cacao nibs.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Hvilken ingrediens tager smagen af spinat? Når jeg tilføjer spinat bliver det meget gennemtrængende :-)

  • (Altså ikke fordi jeg ikke kan lide spinat, jeg elsker spinat, men det kan godt komme til at smage lidt for meget igennem i mine smoothies)

    • Jeg synes faktisk ikke man kan smage spinaten heri overhovedet. Jeg vil mene at smagen fra eksempelvis sellerien er mere gennemtrængende :-) Men du kan evt. bytte den frosne spinat ud med frosne broccolibuketter. Det gør jeg tit selv uden at det ændrer på smagen.