Jeg er ret glad for at min hasselnøddemælk blev vellykket for min plan var nemlig at bruge den i smoothies som jeg craver helt vildt for tiden. Nøddesmagen var ikke helt så fremtrædende i denne smoothie, men lækker var den! Til 2-3 glas brugte jeg:
300 g rødbede (2 store)
4 håndfulde frisk spinat
1 stor håndfuld frosne jordbær
20 g ingefær
Saft fra 1 citron
1 avokado
1 stor banan
4 dl hasselnøddemælk
1 spsk chiafrø
1 tsk kanel
½ tsk vaniljepulver
1 spsk hørfrøolie
Evt. isterninger
Skræl rødbeder og ingefær og vask spinaten. Skær rødbederne og evt. ingefæren i mindre stykker som din blender kan klare. Blend herefter alle ingredienserne indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt evt. vand hvis konsistensen er for tyk.
Det jeg elsker ved denne smoothie er den gode balance mellem det søde og det friske. Jeg fik helt sommerfornemmelse af at drikke den (bonus!). Jeg fik den til morgenmad med et par blødkogte æg on the side, men den vil helt sikkert også være god til at fylde energidepoterne op efter en omgang træning. Med et drys lækker topping ville den også gøre det godt som dessert. Jeg vil i hvert fald bruge enhver mulighed jeg har for at fylde kroppen med energi, antioxidanter og essentielle fedtsyrer og samtidig få en smagsoplevelse som får sommeren til at føles tættere på.
Translation: This smoothie makes me think of summer because of its sweet and fresh taste. It’s fulfilling, energizing, cleansing and aaaall good for you!
Nuj hvor lyder den lækker!!!! uhm – den må altså prøves – snart! :-)
Tak Maria! Det er store ord fra dig der bare har de lækreste og mest kreative opskrifter :-)