Plantebaseret proteinpulver (ja, jeg sagde proteinpulver!)

Plantforce proteinpulver Third Wave NutritionPlantforce proteinpulver Third Wave Nutrition

Kan I huske denne indkøbsseddel? Som det allersidste kan jeg nu også krydse proteinpulveret fra Plantforce af på listen. Jeg var nemlig så heldig at få en pose af min dejlige veninde til min fødselsdag – dog i den neutrale smagsvariant. Sammenlignet med mange andre er jeg bestemt ikke den store fortaler for brug af kosttilskud – og da slet ikke proteinpulver – medmindre det er 100% gennemtænkt og nødvendigt. Jeg tager selv nogle ganske få kosttilskud (hvilket jeg overvejer at beskrive i et separat indlæg), men proteinpulver har aldrig været en del af dem.

Indtil videre har jeg brugt proteinpulveret i denne morgensmoothie fordi jeg synes det giver fin mening lige præcis i sådan et tilfælde. Først og fremmest bidrager det, obviously, med en omgang protein i et måltid hvis proteinindhold i forvejen ikke er ret højt. Den øgede mængde af protein har tilsyneladende også en positiv virkning på min mæthedsfornemmelse. På trods af at jeg ikke spiser ret meget kød og næsten ingen mælkeprodukter og dermed har et relativt lavt proteinindtag, bruger jeg ikke proteinpulveret som erstatning, men som et supplement. Et supplement til rigtig mad. Jeg kommer ikke til at blive den nye proteinpulverentusiast som anvender det ved enhver lejlighed i enhver opskrift. Det giver simpelthen bare ikke mening for mig.

Jeg frygtede virkelig at pulveret ville ødelægge smagen i min smoothie, for det dufter ikke ligefrem skønt når man stikker snuden ned i posen. Det indeholder også kun én enkelt ingrediens; risprotein-isolat fra brune ris. That’s it. Der er altså ikke tilsat alt muligt crap for at fremtvinge en bestemt smag (eller duft), og det er jeg vild med. I chokolade- og vaniljevarianten er der brugt helt naturlige smagsaromaer samt steviolglycosider hvilket jeg godt kan stå inde for. Personligt er jeg bare ikke så vild med smagen af stevia. Mod al forventning synes jeg faktisk at min smoothie smager bedre når jeg tilføjer proteinpulveret. Det er meget muligt at det er mine smagsløg som ikke er helt almindelige, men jeg synes at smagen bliver lækker og nøddeagtig. Jeg er i hvert fald meget tilfreds med netop dette proteinpulver.

Translation: Finally, I got the chance to try out the Plantforce protein powder. I’m definitely not the biggest fan of protein powder but this is the only one I would consume. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.