Opskrift: Sprøde chokoladebarer (uden nødder)

Sprøde chokoladebarer uden nødder… “Hvad er der nu galt med nødder?” tænker du måske. Absolut ingenting hvis du spørger mig. Men hvis man tilfældigvis er nøddeallergiker eller bare gerne vil inkorporere knas på en anderledes måde, så er disse sprøde chokoladebarer forhåbentlig svaret.

Kræs om konsistensen

Under udviklingen af de 100 opskrifter til min kogebog har jeg virkelig nørdet den med desserternes smagsnuancer, farver, næringsværdi og især konsistens. Sidstnævnte er virkelig vigtigt for mig. Desserten kan være nok så perfekt afbalanceret rent smagsmæssigt, men hvis ikke jeg bliver stimuleret af lækre teksturer og konsistenser, er den der bare ikke helt. Kender I det? Min mund bliver i hvert fald ellevild hvis der både er noget sprødt, blødt, knasende og cremet. Det får lige nydelsesværdien op på et helt nyt niveau.

Disse sprøde chokoladebarer får deres sprødhed fra riskiks, som selvfølgelig ikke knaser på samme måde som nødder, men som til gengæld bidrager med en konsistens der er virkelig lækker at tygge i. Det er som om at konsistensen af en riskiks starter med at være sprød og derefter ender med at blive lidt sej. Har I det også sådan? Anyways – jeg er en sucker for søde sager der både stimulerer mine smagsløg og mine tyggemuskler!

Opskrift på sprøde chokoladebarer

Ingredienser
ca. 10 styk

  • 160 g mørk chokolade (jeg bruger denne)
  • 100 g bløde dadler
  • 4-5 riskiks (med brune ris)
  • 1 spsk mørk tahin
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokoladen sammen med den mørke tahin over et vandbad.
  2. Udsten dadlerne og mos dem med en gammel indtil massen er nogenlunde ensartet. Er dadlerne ikke bløde nok, kan du udbløde dem i 15 min. i kogende vand, dræne dem og mose dem derefter.
  3. Knus riskiksene ned i den smeltede chokolademasse og tilsæt vaniljepulver og de moste dadler. Bland det hele så massen er nogenlunde sammenhængende.
  4. Kom massen i en firkantet form beklædt med bagepapir og stil den i fryseren i ca. 30 minutter eller indtil chokoladen er helt størknet.

 

Indlægget indeholder reklame-links.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.