Opskrift: De lækreste søde kartofler til morgenmad

Kom søde kartofler på morgenbordet

Søde kartofler til morgenmad er et nyt koncept for mig. Som med mange af de andre opskrifter jeg udvikler, har jeg haft ideen i mit hoved i lang tid og visualiseret hvordan den skulle ende med at se ud, og i går fik jeg endelig afprøvet den. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg skal have sådan en lækker omgang som dagens første måltid!

Okay, måske har jeg prøvet at få søde kartofler til morgenmad før, men ikke på den her måde. Jeg har prøvet at spise søde kartofler til morgenmad, hvor de indgik i en vaffel eller en sød dip, men ikke på den her måde hvor de nærmest står helt alene (hvis man altså ser bort fra alle de lækre toppings som man selvfølgelig ikke må udelade under nogen omstændigher!).

Udnyt sødmen

Noget af det jeg har arbejdet meget med i min kogebog Vegansk til den søde tand er at udnytte sødmen i de forskellige ingredienser. Både fordi det gør behovet for ekstra sødning mindre, men også fordi det giver en mere interessant smag. Efter min mening er det i hvert fald meget mere interessant når sødmen ikke bare kommer fra det hvide, raffinerede sukker, som vi kender så godt, men når man kan få den frem i alt fra kokos til vanilje. Og ja, bestemt også søde kartofler!

Når søde kartofler bliver bagt kommer deres sødme endnu mere frem, og det har jeg udnyttet i denne opskrift. Hvis man så også giver kartoflerne lidt kokosolie og søde krydderier i ovnen og efterfølgende topper med lækre toppings, får man lige pludselig en ret som er en dessert værdig. Trust me! 

En nyfortolkning af havregrød

I virkeligheden er det her faktisk en nyfortolkning af den havregrød, som rigtig mange spiser til morgenmad. For det meste elsker jeg at starte dagen med et kulhydratholdigt måltid, og her er havregrød jo oplagt, men det kan også hurtigt blive ensformigt. Søde kartofler til morgenmad er faktisk et rigtig godt alternativ, fordi du stadig får noget kulhydratholdigt, noget varmt og noget som du kan drukne i toppings! Samtidig indeholder søde kartofler masser af gode næringsstoffer og fibre, og så giver de en rigtig god mæthedsfornemmelse.

Opskrift på søde kartofler til morgenmad

Ingredienser
1 servering

Toppings

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 200 grader (varmluft.
  2. Klargør de søde kartofler ved at skylle/skrubbe dem grundigt (eller skrælle dem hvis du foretrækker det) og skære dem ud i små både.
  3. Kom kartoflerne i et fad og masser dem forsigtigt med den smeltede kokosolie samt krydderierne.
  4. Bag de søde kartofler i ca. 30 minutter eller indtil de er så møre som du ønsker dem.
  5. Skær bananen i skiver og anret den imellem de søde kartofler på en tallerken.
  6. Top med de foreslåede toppings eller hvad som helst du foretrækker!

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.