Nemme karamelliserede nødder med kokossukker

Karamelliserede nødder er gode til at stille den lille sult (på en lidt mere luksuriøs måde end almindelige nødder), og så er de virkelig smukke som pynt på diverse desserter. Og bare rolig – de er langt nemmere at karamellisere end de brunede kartofler, som ofte driller juleaften!

Kokossukker vs. hvidt sukker

Karamelliserede nødder lavet med kokossukker er i øvrigt et sundere alternativ til den mere klassiske slags, som laves med hvidt sukker. Først og fremmest er kokossukkeret uraffineret og indeholder en vis mængde vitaminer og mineraler, som slet ikke findes i det hvide sukker. Kokossukker har desuden et lavere glykæmisk indeks og påvirker dermed ikke blodsukkeret i lige så høj grad som hvidt sukker. Derudover har kokossukkeret i sig selv en meget karamel-agtig smag, hvorfor man ikke behøver at bruge en lige så stor mængde sukker for at karamellisere nødderne.

Et indblik i Vegansk til den søde tand

Opskriften på disse karamelliserede nødder er fra min kogebog Vegansk til den søde tand, og der er faktisk en lidt speciel grund til, at jeg har valgt at dele den her på bloggen også. Udover at jeg er virkelig glad for opskriften, vil jeg nemlig rigtig gerne give jer et indblik i kogebogen. Ikke bare ved at give jer en af opskrifterne derfra, men også ved at fortælle en lille behind the scenes-detalje om lige netop den her opskrift.

Sandheden er nemlig at jeg faktisk er lidt ked af det billede, som endte i kogebogen. Jeg synes slet ikke det viser, hvor smukke de karamelliserede nødder ender med at se ud. Det er lige før at de nærmest ser uappetitlige ud, fordi de ikke ser lige så blanke og gyldne ud som de er i virkeligheden. For at være helt ærlig ville jeg ønske at vi havde brugt mit eget billede, som jeg tog den dag jeg testede opskriften for allerførste gang hjemme i mit eget køkken. Det gjorde vi desværre ikke, men heldigvis kan jeg dele det her på bloggen og forhåbentlig give jer lyst til at lave karamelliserede nødder med kokossukker.

Når det så er sagt må jeg indrømme, at jeg er hamrende glad for og stolt over billederne i min kogebog. Det har været en fornøjelse at samarbejde med Chris Tonnesen som har skudt alle madbillederne og virkelig formået at fange min æstetik. For mig var det super vigtigt at billederne i min kogebog også afspejlede den stil som jeg har på mine øvrige platforme, og det synes jeg er lykkes så godt! Jeg håber så meget at jeg får lov til at gøre det hele igen.

Opskrift på karamelliserede nødder

Ingredienser
ca. 3 dl

Fremgangsmåde

  1. Bland kokossukker, vand og salt sammen i en pande.
  2. Få blandingen op at koge, og lad det herefter simre.
  3. Tilsæt nødderne når kokossukkeret er opløst, og rør rundt i blandingen konstant.
  4. Når kokossukkeret begynder at danne små tråde, overføres nødderne til en tallerken hvor de kan køle af og karamellen kan størkne.

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.