Opskrift: Hjemmelavet hasselnøddemælk

opskrift-hjemmelavet-hasselnoeddemaelk-1

opskrift-hjemmelavet-hasselnoeddemaelk-4

opskrift-hjemmelavet-hasselnoeddemaelk-3

opskrift-hjemmelavet-hasselnoeddemaelk-2

Hjemmelavet hasselnøddemælk sødet med dessertkrydderier.

Jeg har en ide om at den mest populære nøddemælk er mandelmælk. Det er i hvert fald ofte den som folk laver selv. Jeg synes dog at hjemmelavet hasselnøddemælk fortjener lidt mere opmærksomhed, for det smager simpelthen SÅ lækkert. Det leder tankerne en lille smule hen på nutella, men uden at det bliver for meget. Jeg har i hvert fald ikke lyst til ligefrem at drikke nutella, men den karakteristiske smag af hasselnødder får mig alligevel til at drømme om den cremede chokoladesmør.

Da jeg var i Jylland tidligere på ugen besøgte jeg min veninde, som forærede mig en kæmpe pose økologiske hasselnødder. Hun vidste simpelthen ikke hvad hun skulle bruge dem til og var i øvrigt i tvivl om hvorvidt de kunne spises når de havde overskredet udløbsdatoen. Jeg var nu ikke sen til at sige ja tak til at få dem med hjem! Med det samme vidste jeg at der skulle laves hasselnøddemælk af halvdelen og en form for granola af den anden halvdel. I kan se det sprøde resultat på min Insta Story og glæde jer til opskriften i morgen!

Opskrift på hjemmelavet hasselnøddemælk

Ingredienser til knap 1 liter:

 • 100 g hasselnødder
 • 1 liter vand (eller mindre hvis du ønsker en mere koncentreret smag)
 • Sødning (jeg brugte 1 tsk vaniljepulver, ½ tsk kanel og ¼ tsk stødt nellike)
 • Et nip salt

Fremgangsmåde:

 1. Sæt hasselnødderne i blød i rigeligt vand i 8-12 timer. Tilsæt en lille smule salt.
 2. Hæld vandet fra, skyld nødderne og kom dem herefter i en blender med 1 liter frisk vand. Hvis mælken skal sødes kan du bruge krydderierne som jeg gjorde eller fx et par dadler, tørrede abrikoser, sirup, honning eller lignende.
 3. Blend indtil nødderne er hakket helt fint.
 4. Adskil mælken fra pulpen (nødderesterne) ved hjælp af et rent viskestykke.

 

Lad endelig vær med at smide pulpen ud men gem det og brug det eksempelvis i bagværk, müsli eller lignende. Jeg tror at jeg vil prøve at bruge dem i disse fladbrød.

Og hvis du lige sidder og tænker “Det er da meget nemmere at købe sin egen nøddemælk…”, må jeg lige indskyde en bemærkning. Nøddemælk er simpelthen så super nemt at lave – meget nemmere end man tror. For det andet er det billigere hvis man køber nødderne til en god pris. For det tredje kan man undgå sukker og andre tilsætningsstoffer som ofte findes i den vegetabilske mælk man kan købe i supermarkederne. For det fjerde, og nok vigtigst af alt, er det virkelig lækkert! Jeg drikker ikke selv komælk så for mig er det ekstra skønt at der findes så gode alternativer.
Christine_bottom_2

Indlægget indeholder affiliate.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Uh lyder spændende med nøddemælk :-D kunne være jeg skulle prøve det :) må jeg spørge hvorfor du ikke drikker komælk?

  • Der er flere grunde til at jeg ikke drikker komælk. For det første er jeg ikke specielt vild med smagen, og når der er så mange andre alternativer vil jeg hellere vælge dem. For det andet prøver jeg generelt at skære ned på animalske produkter. Derudover reagerer min hud ikke særligt godt på alt for mange mælkeprodukter ;-)

 • Det lyder spændende! Har endnu ikke begivet mig i den retning, måske det snart skulle prøves :-)
  Hvordan kan det være, at du har udelukket komælk?

  • Det kan varmt anbefales! Lad mig endelig høre hvad du synes om det hvis du giver det et forsøg :-)
   Angående komælken må jeg henvise dig til kommentaren ovenover ;-)

  • Jeg vil tro det kan holde sig i 4-5 dage, men jeg ved det faktisk ikke, for jeg plejer at få det brugt ret hurtigt ;-)

  • Jeg synes godt mandelmælk kan smage lidt vandet, men hasselnøddemælk smager af meget mere. Det har en cremet, sød og fyldig nøddesmag :-) Jeg vil tro at man kan tilpasse nøddesmagen alt efter hvor meget vand man putter i blenderen og hvor længe de står i blød.

  • Jeg håber du bliver lige så begejstret som mig :-) Nødder er jo normalt en udmærket kilde til vegetabilsk protein, men jeg må indrømme at jeg faktisk ikke ved hvor meget protein mælken indeholder. Det vil jeg lige undersøge. God dag til dig!

 • Det lyder virkelig lækkert!
  Ved du, om eller hvordan man kan lave det til yoghurt? Jeg tåler desværre ikke komælk og bryder mig ikke om soyamælk, men jeg savner virkelig min yoghurt, og har endnu ikke fundet noget alternativ, som kan erstatte det.

  • Jeg ved desværre ikke hvordan man gør, men jeg er sikker på du kan finde en vejledning hvis du prøver at google det :-)

 • Jeg vil lige i forlængelse heraf gøre opmærksom på at fakta har 1 kg hasselnødder på tilbud til 48 kr! Mit eget køkken har lige nu 2 kg hasselnødder fordi jeg ikke kan stå for et tilbud, men nu ved jeg så hvad en del skal bruges til – hasselnøddemælk!

  tak for tippet og dejlig overskuelig guide! :D

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com