Opskrift: Grøn energibar uden sukker

opskrift-groen-energibar-uden-sukker-3

opskrift-groen-energibar-uden-sukker-2

opskrift-groen-energibar-uden-sukker-5

opskrift-groen-energibar-uden-sukker-1

Hjemmelavet energibar uden sukker med chokolade og spinat.

Jeps, jeg sagde spinat!

Denne energibar har altså ikke kun fået sit navn pga. det grønne stads på toppen men også fordi jeg har sneget frisk spinat ind i opskriften. Spinaten kan overhovedet ikke smages, så det udnyttede jeg og fik sneget lidt grønt ind i denne lille snack eller dessert.

Grøn energibar uden sukker

Ingredienser til 10 stk:

Fremgangsmåde:

  1. Blend dadler, spinat og krydderier sammen til en ensartet masse i en foodprocessor.
  2. Rist boghvedeflagerne på en pande til de er gyldne og hak imens pistacienødderne groft.
  3. Kom daddelmassen i en stor skål og ælt pistacienødder, chokolade og boghvedeflager ind i.
  4. Tryk massen godt sammen og fordel den i en form beklædt med bagepapir så den er ca. 2 cm. høj.
  5. Stil massen på køl i 20-30 minutter indtil den er blevet fast.
  6. Drys græskarkernemel ud over energibarerne og brug en skarp kniv til at skære dem ud.

De har en virkelig lækker, dyb smag fra chokoladen og græskarkernerne som står rigtigt godt til sødmen fra dadlerne og krydderierne. Græskarkernemelet på toppen kan man sagtens udelade. Det giver ikke rigtigt noget smag, men til gengæld bidrager det med en anderledes konsistens som liiige giver dét ekstra. I modsætning til mange af dem man kan købe i butikkerne, er det her en energibar uden sukker – i hvert fald uden hvidt, raffineret sukker. Jeg bruger næsten altid en 100% chokolade fordi jeg elsker kraftig, bitter, mørk chokolade, men ellers er jeg vild med at bruge chokolade sødet med kokossukker.

Der kom faktisk hele to opskrifter ud af mit arbejde i køkkenet i dag, så hold øje med bloggen for endnu en opskrift på en sund snack til den lille sult!

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.