Opskrift: De bedste glutenfri bagels (højt proteinindhold)

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-6

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-2

opskrift-de-bedste-glutenfri-bagels-hoejt-proteinindhold-1-5

De bedste glutenfri bagels med højt proteinindhold.

Jeg har simpelthen ingen skam i livet. Jeg tillader mig nemlig at kalde dem her for de bedste glutenfri bagels (og det er sagt af en ydmyg jyde). Nogle gange er der altså bare nogle af mine køkkeneksperimenter som bliver så gode at de fortjener lidt mere ros end normalt. Disse bagels er både glutenfri og veganske, og det er to ting der efter min mening gør bagværk til lidt af en udfordring. Jeg har i hvert fald mange gange bagt brød som blev knastørt, stenhårdt, ubagt og alt det som brød bare ikke skal være, men de her får den helt rigtige afbagning (sagt i allerbedste “Den store bagedyst”-stil).

Der er lidt mere bid i disse bagels fordi kikærtemelet giver dem en tynd, sprød skal. Dog er de slet ikke grove og fuldkornsagtige, og faktisk får man lidt samme fornemmelse som almindeligt lyst brød der er super luftigt. Til gengæld får man langt mere næring end hvis det havde været bagels baseret på hvedemel – gode fedtsyrer fra chiafrøene, fibre fra loppefrøskallerne og protein fra både butter beans og kikærtemel.

Opskrift på glutenfri bagels

Ingredienser
til 6 stk

Fremgangsmåde

  1. Varm Tefal Snack Collection op med bagelpladerne i eller forvarm din ovn til 200 grader (varmluft).
  2. Bland chiafrøene med 2 dl vand og lad blandingen stå i ca. 10 minutter indtil den begynder at gelere. Sørg for at bland det rigtigt godt sammen inden da – fx med et piskeris.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Blend butter beans sammen med de resterende 2 dl vand og kom blandingen ned til de tørre ingredienser.
  5. Tilsæt geléen af chiafrø og bland det hele godt sammen til en dej. Lad den hvile i 5 minutter.
  6. Opdel dejen i 6 stykker, rul dem ud til pølser så de passer til bagelsformene.
  7. Bag de glutenfri bagels i 15 minutter (eller ca. 30 minutter i ovnen).
  8. Lad dem til sidst køle af på en kold bagerist.

 

Tefal Snack Collection kan købes HER
Bagelpladerne kan købes HER

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.