Opskrift: ANTIINFLAMMATORISK SUPPE til smuk hud

opskrift-antiinflammatorisk-suppe-til-smuk-hud-1

opskrift-antiinflammatorisk-suppe-til-smuk-hud-1-3

opskrift-antiinflammatorisk-suppe-til-smuk-hud-1-2

Som de fleste sikkert ved, er min kost plantebaseret. Jeg er ikke veganer, men jeg bygger altid mine måltider op omkring ikke-animalske fødevarer, og jeg elsker at spise masser af veganske måltider. De ganske få animalske fødevarer der stadig indgår i min kost er jeg meget striks omkring forstået på den måde at kvaliteten skal være i orden og det skal helst være økologisk.

Læs også: “Jamen er du ikke veganer?”

Bone broth er noget af det eneste animalske som stadig indgår i min kost. Det er ekstra godt for mig i øjeblikket da jeg har tegn på både IBS og leaky gut og i øvrigt er low på visse næringsstoffer efter mit p-pille-stop. Kort sagt er bone broth fuld af mineraler som kan være svære at få andre steder fra, og så er det rigtigt godt for fordøjelsessystemet, knoglerne og huden. Jeg bruger min slow cooker til at lave min egen så jeg er sikker på at kvaliteten er som den skal være.

Opskrift på suppe til smuk hud

Ingredienser:

Suppen

 • 5 dl hjemmelavet bone broth
 • 1 liter vand
 • 400 g gulerødder
 • En tommelfinger frisk ingefær
 • 2 spsk gurkemejepulver
 • 4 små rødløg
 • 4 hvidløg
 • 2 spsk kokosolie
 • Salt og peber efter smag

Toppings/fyld

Fremgangsmåde:

 1. Klargør gulerødder, ingefær, rødløg og hvidløg – skyl, skræl og snit.
 2. Lav en gurkemejepasta ved at komme kokosolie og gurkemejepulver i en varm gryde og blande det godt sammen.
 3. Svits rødløg, hvidløg og ingefær af i gurkemejepastaen.
 4. Tilsæt gulerødderne og vend dem rundt i et par minutter.
 5. Hæld bone broth og vand i gryden, giv det hele et hurtigt opkog og lad det simre i ca. 45 minutter.
 6. Hæld derefter grydens indhold i en blender og blend det til en silkeblød og cremet suppe.

TIP: Du kan få en god og billig Russel Hobbs slow cooker lige her.

Ud over de mange næringsstoffer fra en hjemmelavede bone broth, er denne suppe også fuld af ingredienser med antiinflammatorisk virkning fra gurkemejen og ingefæren. Dét kombineret med masser af betakaroten fra gulerødderne er altså virkelig guf for huden! Har I prøvet at lave jeres egen bone broth?

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.