Om at være bikiniklar

Bikiniklar - H&M

Wuhuuuu, jeg er blevet bikiniklar! Og det blev jeg sådan cirka i fredags da jeg modtog denne bikini fra H&M med posten…

Faktisk er jeg ved at være lidt træt af udtrykket “bikiniklar”, for hvornår er man det? Og hvornår (eller hvorfor) er man det eventuelt ikkeJeg er bikiniklar fordi jeg endelig har fundet mig en bikini. Sådan vælger jeg at bruge udtrykket. Ganske enkelt. Jeg har læst alt for mange artikler i diverse fitnessmagasiner og set for mange TV-udsendelser i fjernsynet som forbinder bikiniklar med at tabe 5 kilo, gå på en streng kur 4 uger inden ferien og dét at ændre på sin krop i det hele taget. Når sommeren og bikinisæsonen nærmer sig vil de fleste (inklusiv mig selv!) sikkert gerne føle sig tilpas i en bikini og bære den med en vis portion selvtillid, men det irriterer mig virkelig at ordet bikiniklar bliver brugt i den sammenhæng fordi det får mange kvinder til at føle at de skal ændre på deres krop og leve op til et bestemt ideal. I mine ører lyder “bikiniklar” som noget der nærmest er den direkte modsætning til “sådan ser min krop normalvis ud”, og det synes jeg er en skam. Jeg har intet imod at man gerne vil stå skarpt i en bikini og derfor intensiverer træningen eller hvad ved jeg, men det er mit indtryk at målet om at blive bikiniklar ofte tager overhånd og i nogle tilfælde faktisk er helt unødvendigt. Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort, men hvorfor ikke prøve at leve sundt hele året rundt i stedet for at give kroppen et kæmpe chok den dag man opdager at der kun er 2 uger til man skal slænge sig på en strand på Mallorca? Det tager tid at ændre på sin krop, så hvis man virkelig gerne vil af med de 5 kilo, have strammet maven op eller noget helt tredje, så lad være med at tro at det kan opnås ved at knipse med fingrene. Er det bare mig der har det sådan med det ord?!

Translation: I think the whole “how to get a bikini body”-thing is getting a little bit out of control. I mean, there’s nothing wrong with wanting to be confident in a bikini (who doesn’t want that?!), but sometimes people stress too much about getting bikini ready. I just bought this H&M bikini and this sure helps me to get a bikini body ;-)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg er helt enig! :)
  – Hvis man sørger for at træne og spise optimalt igennem et helt år, burde man altid være “bikini klar” :b
  Det princip lever jeg efter, og så hopper jeg i bikinien uanset størrelse og form når sommeren kommer! :D

 • Du er langt fra den eneste der har det sådan, og hvor er det skønt at læse at jeg ikke er alene om den opfattelse! Fitness centrene er fyldte i juni i måned, i juli er de trænende taget på ferie og i august spiser de igen som normalt og dyrker ikke motion fem gange om ugen. Sådan fortsætter det til og med december og så skal julemaden smides i januar. Herefter begynder de igen at spise normalt og dyrke mindre motion lige indtil de igen skal være bikini klar!

  Jeg er helt klart tilhænger af at man dyrker motion regelmæssigt og som udgangspunkt spiser sundt hele året rundt! Og så man lære at affinde sig med hvordan man ser ud! Personligt synes jeg at normalvægtig veltrænet krop er langt mere smuk og sexet end en tynd krop!

 • Jeg kunne ikke være mere enig! Ordet – eller udtrykket, som jeg egentlig mest synes det er – bikiniklar har altid irriteret mig. Som du siger, skal man selvfølgelig føle sig tilpas i en bikini, men der er intet sundt eller holdbart ved en 4-ugers sultediæt! I mine yngre år sultede jeg altid mig selv frem til ferien, hvilket naturligvis medførte vægttab, men også utroligt dårligt humør under ferien samt vægtøgning efterfølgende. I dag lever jeg sundt hele året, og jeg har det meget bedre med min krop og mig selv. Tak for et rigtig godt indlæg! :-)

  Kh Marlene

 • Jeg kan kun give dig ret i det – det gør mig ondt at se, at det er sådan en hype om, at man skal ændre på sin krop for at kunne tillade sig at nyde sommeren på stranden eller ved poolen i en fin bikini. Jeg ser det især på mange fitness-blogs, hvor det op til sommer-månederne vrimler ind med indlæg om kure og hårde træningsprogrammer, der er beregnet til at gøre kroppen “bikini-klar” – og det er ikke altid de sunde af slagsens. På en af mine yndlingsblogs besluttede kvinden bag skærmen sig for at hoppe på en syg slankekur bestående af slankeshakes og intet andet for at få “bikini kroppen”- og selvom jeg på mange måder beundrer hendes evne til at stå ved sit ikke altid lige flatterende jeg og det hun gør, så synes jeg også, det er et skidt signal at sende som blogger med 20.000+ followers. Det er ikke bare blogs, men også samtlige livsstils-magasiner og medierne generelt, og jeg tvivler ikke på, at de firmaer, der tjener kassen på, at folk går og har et urealistisk syn på, hvordan en krop er smuk ser ud, sælger ekstra meget i denne periode. Hvor er det fedt at du tør angribe sagen fra den anden side i stedet for også at give dit bud på, hvordan man lige kan tabe de tre kilo og stramme kroppen op!

  http://en-lille-asperger.blogspot.dk/

 • jeg ønsker at købe din bikini, da jeg skal bruge dem på et model shoot med en slange så skal gerne passe til. og har ledt overalt efter denne junglelook bikini, skriv til min mail hvis du sælger den Sabi1133@hotmail.com

  • jeg håber jeg må købe den er til næste uge, jeg giver self fuld pris som du købte den for i H&M de har den bare ikke i shoppen mere