Nem vegansk banankage (glutenfri & oliefri)

Nem vegansk banankage – dét er hvad den står på, når jeg får lyst til kage men ikke lige har tid eller lyst til at handle ind. Jeg elsker at eksperimentere og bruge anderledes ingredienser, men jeg har i dén grad også en kærlighed til det simple. Og så elsker jeg at kunne bage en vildt lækker kage en sen aften på trods af at der muligvis er tomt i både køleskab og køkkenskuffer. Ingredienserne til denne kage har jeg nemlig altid i mit køkken.

Blend, hak, bag

Opskriften er ikke kun simpel på grund af ingredienserne, men også måden den laves på. Du skal ganske enkelt kun igennem tre steps; blende, hakke, bage. Det lyder da rimelig overskueligt, ikke?

Vegansk til den søde tand vol. 2?

Kagen er egentlig en nyfortolkning af min egen opskrift fra min kogebog Vegansk til den søde tand (som du kan købe HER). Nyfortolket i den forstand at jeg har gjort den endnu mere simpel i form af både ingredienser og fremgangsmåde. Og netop dén form for nyfortolkning er noget jeg går og leger en del med… I øjeblikket er min drøm om at lave endnu en kogebog nemlig utrolig stor! Jeg er allerede ved at arbejde lidt på sagen, samtidig med at jeg manifesterer for fuld drøn (hjælper I mig lige her?) så det kan blive en realitet en dag. Fortsættelse følger…

Opskrift på nem vegansk banankage
Easy vegan banana cake

Ingredienser ingredients

Fremgangsmåde instructions

 1. Forvarm din ovn til 200 grader (varmluft). Preheat the oven to 200 degrees Celsius (hot air).
 2. Blend alle ingredienserne (pånær chokoladen) sammen indtil massen er ensartet. Blend everything together (minus the chocolate) until the consistency is smooth.
 3. Hak chokoladen groft og bland den i dejen. Chop up the chocolate and mix it into the dough.
 4. Kom dejen i en firkantet form beklædt med bagepapir. Min kage var ca. 4-5 cm. høj. Pour the dough into a cake pan lined with parchment paper. 
 5. Bag kagen i 30-35 minutter og lad den herefter køle lidt af inden servering. Jeg synes personligt den smager allerbedst dagen efter når den er kold og chokoladen har et lækkert knæk! Place the cake in the oven for 30-35 minutes and let it cool a bit before serving. Personally I love it even more the day after when the chocolate has hardened up.

 

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Christine :-) Jeg har lige bagt kagen og hold da op jeg er imponeret over konsistensen, så svampet og lækker! Men jeg synes at chokoladen er meget gennemtrængende og bitter og jeg brugte endda kun 80% – hvordan klarer du 92%, som den chokolade du linker til indeholder??
  Jeg vil også gerne lige sige, at jeg er stor fan af din blog og dine opskrifter generelt. De er lette at gå til og kræver ikke alt for mange specialprodukter – i hvert fald ikke på én gang. Jeg var så heldig at vinde din kogebog i vinters og den er simpelthen så flot og lækker, jeg bliver altid helt vildt lækkersulten, når jeg kigger i den :D
  God weekend!
  Kh. Freja

  • Hej Freja! Tusind tak for tilbagemeldingen og de søde ord. Det sætter jeg så stor pris på :-) Ift. chokoladen tror jeg helt klart det er et spørgsmål om smagspræferencer. Jeg er vant til meget mørk chokolade og kan rigtig godt lide den let bitre smag op imod noget meget sødt. Men du kanselvfølgelig bare bruge en chokolade med en lavere kakaoprocent hvis du foretrækker det :-D

 • Hej Christine
  Denne Banankage, ser virkelig lækker id. Kan peanutbutter evt. erstattes med noget andet eller udelades?
  Kh. Cecilie