Kikærtekage… It’s a thing!
Jeg har i hvert fald lavet mange former for kikærtekage, altså kage der indeholder kikærter. Alt fra cookie dough-kugler til blondies til brownies til kakaosmørrepålæg. Og fra i dag bliver listen udvidet med henholdsvis kikærtecookies og trøffelkugler.
Kikærtekage på to måder
Jeg synes ganske enkelt det er genialt at bruge kikærter i søde sager. De bidrager med protein og gør generelt noget rigtigt godt for konsistensen – helt uden at de smager igennem. Sejt, ikk’?
Noget der er ekstra sejt ved denne opskrift er, at det er en 2-i-én. Ud af den samme kagedej kan du nemlig lave 2 forskellige slags kikærtekage; sprøde kikærtecookies med chokolade og lækre trøffelkugler rullet i kokosmel. Du kan selvfølgelig også vælge at lave én af de to, men jeg synes det er vildt hyggeligt at kunne lave to forskellige slags på én gang.
Sprødt og blødt
Faktisk har jeg forsøgt at lave cookies af kikærter mange gange efterhånden. Jeg testede mange forskellige slags til min kogebog, men jeg endte med at kassere dem alle, fordi jeg aldrig blev helt tilfreds med konsistensen. Men denne gang lykkedes det! Disse chokocookies er nemlig sprøde udenpå (især kanterne) og nærmest kagesmulder-agtigt bløde inden i midten. Mmmmh, det er lige præcis sådan jeg bedst kan lide en cookie.
Opskrift på 2x kikærtekage
Ingredienser
til ca. 8 kikærtecookies + 10 trøffelkugler
- 300 g udblødte og kogte kikærter
- 75 g fuldkornsrismel
- 100 g kokossukker
- 75 g mandelsmør
- 2½ spsk kakaopulver
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ tsk Ceylon kanel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk flagesalt
- 15 g grofthakket mørk chokolade
- Groft kokosmel til at rulle trøflerne i
Tip: Tilsæt 1 tsk romessens til trøffelkuglerne hvis du kan lide at de smager endnu mere som dem fra bageren
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
- Blend alle ingredienserne (pånær chokolade og kokosmel) sammen i en foodprocessor (jeg bruger denne) indtil dejen samler sig.
- Del dejen i to og tril halvdelen til ca. 10 trøffelkugler og rul dem i kokosmelet. De smager allerbedst efter at de har været på køl mindst en times tid.
- Form 8 kugler af den anden halvdel og tryk dem forsigtigt let flade. Placer dem på en bagerist med bagepapir. Fordel den grofthakkede chokolade på de 8 cookies og tryk den forsigtigt ned i dejen.
- Bag dine chokocookies i 25 minutter (måske 30 minutter hvis de er lidt tykkere) og lad dem herefter køle af på en kold bagerist.
Uhm, de ser GODT nok lækre ud – både cookies og (rom)kuglerne! Jeg var faktisk lige rigtig meget på udkig efter en opskrift på veganske chokoladecookies, så denne er jo perfekt! Jeg har dog lige et spørgsmål; har du et muligt bud på et alternativ til fuldkornsrismelet? Kunne det måske erstattes af boghvedemel eller kikærtemel, med samme gode resultat tror du?
Tak for endnu en lækker opskrift!
God aften :-)
Tak Freja :-) Cookiesne er også klart min favorit af de to. Jeg har ikke prøvet med andre meltyper, men jeg tror at kikærtemel vil gøre dem alt for sprøde, men boghvedemel kunne måske godt fungere. Havremel kunne også være et udmærket alternativ vil jeg tro :-)
Tak for svar! Jeg er endnu ikke så vant til at arbejde med de lidt mere særlige meltyper, så jeg har ikke rigtig den fornemmelse af kikærtemel, som det lyder til du har:-) Jeg tror jeg vil prøve med havremel:-))