Mit førstehåndsindtryk af BODYFLOW76

mit-foerstehaandsindtryk-af-bodyflow76-1

mit-foerstehaandsindtryk-af-bodyflow76-2

Så er det allerede ved at være tid til at jeg kan give jer mit førstehåndsindtryk af det nye BODYFLOW-program. Det er lidt tidligere end normalt fordi jeg igen skal være med på scenen til BE LOUD (dog kun som skygge denne gang), og derfor har vi fået programmet nogle uger inden kvartalsuddannelserne.

Læs også: Min scenedebut – kiksere og nerver

Er der måske nogle af jer der skal med? Til BE LOUD? Det løber af stablen den 4. marts i DGI-Byen, og jeg har fået lov at være med til at runde hele dagen af med en lækker omgang BODYFLOW76 kl. 21.30. Det kunne være så hyggeligt at hilse på nogle af jer!

BODYFLOW76 – de allerførste tanker

Denne gang har jeg dannet mig et førsthåndsindtryk på nogle lidt andre præmisser, eftersom jeg ikke er blevet præsenteret for programmet på en kvartalsuddannelser som normalt. I tirsdags gjorde jeg plads i min stue, rullede min måtte ud og kørte programmet igennem uden hverken at have set musikken eller set sizzler’en (en videoforsmag på programmet som man kan finde på YouTube kort tid efter at det er udgivet). Jeg skrev mine umiddelbare tanker ned med det samme, og dem har jeg forsøgt at samle i et nogenlunde forståeligt format til jer i dag.

Musikken

Jeg må desværre sige at musikken på ingen måde imponerede mig. Der var faktisk kun et enkelt nummer som fik mig til at tænke “Dét her bliver godt!”, og det var i track 5 hvor man arbejder med at åbne hofterne. Det sjove er, at lige netop dét nummer er et Justin Bieber-nummer, og ham er jeg ellers ikke kæmpestor fan af. Jeg er ikke en af dem der ikke kan fordrage ham, men jeg kan godt blive liiidt skuffet når jeg ser ham på tracklisten for 117. gang. Man er åbenbart meget vild med mr. Bieber i BODYFLOW-regi. At jeg overordnet set ikke lige blev blæst bagover af musikken er ikke ensbetydende med at jeg synes den er dårlig, men måske snarere et udtryk for at jeg lige skal lære den at kende. Der er nogle enkelte numre som jeg kendte i forvejen, men det er ikke nogen som jeg går rundt og lytter til.

Læs også: Mit førstehåndsindtryk af BODYFLOW75

Sværhedsgrad & flow

Tai chi’en – opvarmningen – er super simpel og opbygget af nogle dejlige, flydende bevægelser som gør det nemt at trække vejret og virkelig lande på måtten og blive klar til programmet. Solhilsenen er der to af denne gang, og jeg foretrækker altså at man holder sig til én.

Den første solhilsen kunne jeg af én eller anden grund slet ikke findet flowet i, men til gengæld er solhilsen nummer to mega lækker! I solhilsen nummer to kommer man faktisk i gennem ret mange positioner, men det fungerer helt vildt godt og kommer slet ikke til at virke forvirrende eller overvældende.

Balancenummeret kan jeg også godt lide, især fordi overgangene er så gode. Det hele flyder ligesom bare sammen, og det føles nærmest lidt som en meget langsom dans. Måske er det også fordi det af en eller anden grund minder mig om dengang jeg tog AIM (Advanced Instructor Module) i BF68.

Mavetracket er jeg også lige nødt til at kommentere på. WOW! Det er sindssygt hårdt, og jeg synes også at sværhedsgraden er ret høj. Der bliver i hvert fald stillet store krav til teknikken især når tempoet på nogle tidspunkter er rigtigt hårdt. Jeg måtte have adskilligere pauser da jeg prøvede det første gang! Heldigvis er det et vildt opløftende musiknummer, så man skal nok komme igennem.

Jeg vil slutte af med det som jeg bedst kunne lide, nemlig track 9 som har fokus på forward foldsog hamstring stretch. Eeeeeejjj, men det er jo lækkert. Der er rigtigt god tid i hver positition og jeg havde virkelig fornemmelsen af at komme dybt ind i strækket. Det var nærmest som om jeg kunne mærke at alt vævet blev smidigere bare efter de 7 minutter som nummeret varer. Dét kan I glæde jer til!

 

 

Det er faktisk ret sjovt at sidde og skrive mit førstehåndsindtryk ned, for nu, bare 2 dage senere, er jeg allerede blevet meget gladere for programmet. Musikken er kommet mere ind under huden, og jeg er især vild med det her track

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Ville så gerne have været med men kan desværre ikke! Så håber på Les Mills live 3. Sept I stedet ☺️ er dog primært til Bodypump mm. Har kun prøvet bodyflow en enkelt gang, men har dog planer om at gøre det igen, da det nok er meget sundt for kroppen 😉 pøj pøj den 4.marts ☺️💪