Mine næste helsekøb #1

Mine 8 næste helsekøb - christinebonde - blog

Jeg har altid en note på min telefon med en liste over helseprodukter jeg snart skal have købt – enten fordi jeg er ved at løbe tør for dem eller også fordi jeg har lyst til at få dem afprøvet. Pt. ser min liste sådan her ud:

1. Kranola Luxus – Selvom min hjemmelavede müsli er lækker og meget nem at lave, kom jeg for noget tid siden til at købe denne granola med kakaosmag… Og jeg er blevet fuldstændig afhængig. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan så få, simple ingredienser kan smage så godt! Prisen er godt nok lidt pebret, men den er alle pengene værd.

2. Havtorn i pulverform – Jeg bruger dette som sødning i smoothies, som drys på grød eller som coating til daddelkugler. Jeg har i øvrigt hørt at det er ved at være sæson for havtorn. Måske er der nogle af jer der ved hvor man kan få fingrene i frisk havtorn?

3. Plantforce risprotein – Nu er jeg ikke ligefrem den der går mest ind for brug af proteinpulver, og jeg hashtagger også gerne mine Instagram-billeder med #proteinerudenpulver for at vise at der findes protein i rigtig mad (no shit, Sherlock). Jeg har bare hørt så meget godt om Third Wave Nutrition som laver risprotein af fantastisk kvalitet at jeg virkelig snart må få det afprøvet og se what all the fuss is about. Vaniljesmagen vil også helt sikkert gøre sig godt i en af mine mange smoothies.

4. Fiskeolie – Et kosttilskud jeg gerne vil være bedre til at tage er fiskeolie. Ikke en hvilken som helst fiskeolie, men denne fra Nordic Naturals. Jeg har ikke smagt særligt mange forskellige fiskeolier, men det er altså ikke på grund af smagen at jeg foretrækker denne. Adr, bottoms up.

5. Rå kakao – Det var egentlig meningen at jeg ville afprøve carobpulver fordi jeg er så nysgerrig i forhold til smagen, men da jeg læste mig frem til at den er mildere i chokoladesmagen, skiftede jeg mening. Når jeg vil have chokolade, vil jeg have chokolade for fuld drøn! Derfor foretrækker jeg rå kakao som er lidt mere kraftig og bitter i smagen. Præcis som jeg kan lide det.

6. Pekannødder – Det er virkelig en skam at mandler og cashewnødder stjæler al opmærksomheden, for pekannødder er da virkelig undervurderede. Jeg elsker dem i hvert fald.

7. Kikærtemel – Endnu et produkt jeg er ved at løbe tør for. Kikærtemel er sammen med boghvedemel min foretrukne glutenfri meltype i den ikke-så-kalorieholdige ende. Jeg kan rigtigt godt lide at bruge mandelmel, sesammel og lignende, men det er ikke altid så nemt at arbejde med.

8. Lucumapulver – Lucuma skulle have en sød, karamelagtig smag, så jeg vil rigtigt gerne have afprøvet det i diverse smoothies og kager. Eftersom jeg endnu ikke har prøvet det og endnu ikke er blevet afhængig, synes jeg dog at prisen er i den høje ende, så det bliver nok ikke det allerførste jeg investerer i.

Det bliver bestemt ikke en billig omgang, men jeg har heller ikke tænkt mig at købe det hele på én gang. Det er bare rart at have et overblik. Og så er det måske meget godt for en som mig at have en indkøbsseddel når jeg begiver mig ind i en helsekostforretning… Ellers kunne det hurtigt blive en meget hård omgang for min bankkonto.

Translation: I always have a note on my phone with a list of health stuff I’m gonna buy. At the moment my list includes cacao granola, sea buckthorn, Plantforce rice protein, fish oil, raw cacao, pecan nuts, chickpea flower, and lucuma. It’s definitely not gonna be cheap so I don’t think I’ll buy it all at once. It’s nice to have a shopping list, though. Hopefully that will keep me from buying too much stuff that I didn’t plan to! We’ll have to see about that…

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej Christine

  Virkelig fedt indlæg! Dem må du gerne lave flere af!

  Har du en foretrukken webshop, hvor du køber produkter som disse?
  Og er der nogen fidus i at købe i udlandet, og i så fald – hvor (link)? :)

  God weekend!

  • Jeg er glad for du kan lide indlægget!

   Jeg køber langt de fleste produkter i fysiske butikker enten her i Randers eller i Aarhus, men jeg har før bestilt fra netspiren.dk og helseplus.dk. Jeg har endnu ikke prøvet at bestille i udlandet, men iherb.com skulle være et godt sted at handle hvis man gerne vil spare nogle penge :-)

 • Hej Christine!
  Vildt spændende indlæg! Jeg er selv lidt af en helse-junkie, men jeg synes mange produkter er alt, alt for dyre i dk, så jeg handler istedet via. en amerikansk helse-side. Det er den der hedder iherb.com og hvis du bruger min rabatkode WMQ197 får du 5 dollars rabat på din første ordre. Du skal dog være opmærksom på, at man max må bestille for 80 kr til dk for at undgå told og moms, så det er ca. 14,5 dollars. Med rabatkoden kan du så bruge op til 18,5 dollars. Portoen på 4 dollars kommer så udover de 18,5 dollars, så det er 22,5 dollars i alt :)
  Ej jeg lyder jo som en hel reklame (og jeg får da også ca. 1 dollars eller sådan noget hver gang nogen bruger min kode) men det er virkelig bare fordi jeg selv er begyndt at købe mange flere helseprodukter fordi de er billigere på den side end i dk og så koster portoen kun 20 kr til dk, og plejer at tage ca. 10 dage før det kommer. Fx kiggede jeg lige på lucuma pulveret, og det koster kun ca 60 kr for 225 gram hvor det i dk koster ca. 75 kr for 150 gram. Det er altså en ret vild forskel, synes jeg.
  http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Organic-Lucuma-Powder-8-oz-227-g/12304#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=lucuma&rc=12&sr=null&ic=1

  Nå, men det var bare mit tip :) men hvis du benytter dig af det, så husk endelig ikke at ramme told og momsgrænsen, for det er pisse dyrt, hvis det bliver taget i tolden, og så er det slet ikke besparelsen værd.

  • Jeg har også hørt mange gode ting om iherb.com, men troede dog at man kunne handle for flere penge uden at skulle være bange for at risikere told? Jeg kan i hvert fald nemt handle helseprodukter for langt over 80 kroner, så måske er det ikke lige stedet for mig at handle alligevel ;-) Men tak for tippet! Håber der er nogen der får gavn af rabatkoden :-)

   • Haha jeg kunne også sagtens shoppe for mere end 80 kr. Uden tvivl! Men grænsen er desværre på 80 kr “produkt” for dk. Alligevel er det stadig billigere for mig at købe en del af mine produkter på iherb såsom chia-frø, sukrin, soy4you, kvalitetskakaopulver og BCAA samt en række hudplejeprodukter. Fx koster elf (som jo er svinebilligt i forvejen) det halve af hvad det koster på den engelske hjemmesid. Det er faktisk ret trist, for det er jo hverken godt for miljøet eller den danske økonomi, men da jeg stadig er studerende så betyder det økonomiske bare ret meget for mig.