Mine næste helsekøb #3


Mine næste helsekøb3

1 – HER, 2 – HER, 3 – HER, 4 – HER, 5 – HER

På trods af at jeg lige har brugt en mindre formue på kosttilskud som bl.a. skal hjælpe på mine fordøjelsesproblemer, har jeg en lille liste over ting jeg snart skal ned i helsekosten efter.

Da jeg besøgte cafe Fika i Aarhus for efterhånden ret lang tid siden, opdagede jeg hånddesinfektionen fra Sonnett, og det er uden tvivl den bedste jeg nogensinde har prøvet (i øvrigt ret god stil at have sådan én stående fremme på en cafe til fri afbenyttelse). I modsætning til alle andre hånddesinfektioner jeg har prøvet, udtørrer den ikke huden. Faktisk føles det nærmest som om at hænderne er blevet let fugtet. Derudover dufter den bare så skønt.

Konjaksvampen har jeg efterhånden brugt i min hudplejerutine i mange år, men jeg varierer lidt mellem de forskellige slags alt efter hvordan min hud opfører sig, og næste gang vil jeg have fingrene i den sorte af dem.

Efter min mening er Algomed de eneste der kan finde ud af at producere chlorella af ordentlig kvalitet. Prisen er også derefter, men jeg elsker at bruge det i smoothies eller bare som kosttilskud. Jeg skal da være den første til at indrømme at det ikke smager fantastisk, og duften er heller ikke ligefrem super lækker. Til gengæld synes jeg faktisk at det bidrager med en god og anderledes smag i fx smoothies. Og endnu en indrømmelse: jeg kan godt finde på at tage det i kosttilskudsform på dage hvor jeg ikke har haft skyggen af grøntsager på min tallerken. Kosttilskud bør jo aldrig erstatte rigtig mad, men chlorella er reelt set også en fødevare.

Maca er også et af de knap så billige produkter, men jeg elsker det fordi det både skulle virke stabiliserende på hormonerne og samtidig er genialt at søde med. Det er på ingen måde lige så sødt som sukker, sirup eller lignende, men det behøver det heller ikke være efter min smag. Jeg synes smagen minder lidt om lucuma faktisk.

Jeg eksperimenterer en lille smule når det kommer til tandpleje, og jeg er stadig på udkig efter en super god tandpasta uden alt for meget stads. Salttandpastaen fra Weleda blev jeg ekstra nysgerrig på efter at Sydhavnsmor kom med en lille anbefaling. Men okay… Tandpasta med salt alligevel? Det ved jeg sgu da egentlig ikke om jeg tør, nu hvor jeg tænker over det? Haha. Er der nogen af jer som har prøvet den eller noget lignende?

Indlægget indeholder affiliate.

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg har fundet en tandpasta fra Weleda, jeg er ret glad for. Jeg har været en del af Urtekrams tandpastaer igennem, fordi jeg gerne vil have en uden flour, men Urtekrams indeholder kridt, hvilket efter min mening er ret mærkeligt at børste tænder med. Den jeg har fra Weleda, hedder “Basis Sensitiv Classic” :)

  • Det er simpelthen så inspirerende og informativt med deling af dine køb og viden i den forbindelse :-) Tak for det og din blog. Det kunne være virkelig interessant at høre lidt om de kosttilskud og tiltag, du gør ift at fremme fordøjelsen og ledproblemer. Jeg er sikker på, flere har tilsvarende udfordringer.

    • Tak, Nan, det er jeg så glad for at høre! Jeg synes selv det er så hyggeligt når andre skriver lidt om hvorfor de har købt det de har. Hvis man så ovenikøbet bliver inspireret og/eller får mere viden er det bare win-win 😄
      Jeg tror faktisk at jeg vil prøve at samle nogle mine tanker og erfaringer ift. fordøjelse i et indlæg. Ikke kun for at skrive om hvad jeg selv har gjort, men også tage emnet op på en lidt anden måde. Jeg tror helt sikkert at der også er andre som er udfordret rent fordøjelsesmæssigt, men jeg tror bestemt også at der (desværre!) er gået lidt mode i at have bøvl med maven, og at mange fx fejlagtigt tror at de er oppustede og derfor må være allergiske over for alt muligt. Det kan virkelig være svært at lytte til kroppens signaler og samtidig navigere i alle de mange forskellige sundhedsbud der findes angående fordøjelse.

  • Tandpasta ved jeg ikke så meget om, men brottrunk redder min fordøjelse igen og igen ! Det er er en fermenteret drik, som indeholder mælkesyrebakterier og enzymer.

    • Tak for tippet! Det har jeg faktisk aldrig hørt om før. I øjeblikket er det kun fermenterede drikke som kefir og kombucha jeg drikker – både for nydelsens og fordøjelsens skyld 😊