Let og forfriskende grøntsagsdrik

Let og forfriskende grøntsagsdrik

_MG_8688

_MG_8739

Konsistensmæssigt kan denne grønne sag nok bedst beskrives som en krydsning mellem en smoothie og en juice – og måske en form for læskedrik. I modsætning til almindelige smoothies som ofte er cremede og tykke i konsistensen, er den her meget let og frisk. Jeg må indrømme at jeg ofte synes at grøntsagssmoothies (…og egentlig også frugtsmoothies for den sags skyld) godt kan blive lidt vamle. Egentlig ikke så meget på grund af smagen, men mere på grund af konsistensen. Jeg kan i hvert fald ikke få den ned hvis den er grynet eller fuld af klumper. Jeg tror dog det værste er hvis konsistensen er for tyk, da det godt kan føles lidt som om det vokser i munden. Og det er altså når vi snakker smoothies som skal drikkes gennem et sugerør. Dem man spiser med ske og topper med lækkert knas er jeg slet ikke lige så sart med. Er det bare mig der synes at der er væsentlig forskel?

Let og forfriskende grøntsagsdrik 

Ingredienser til 2 glas:

 • Et halvt æble
 • En kvart avokado
 • 1 håndfuld frisk basilikum (ca. 10 stængler)
 • 50 g frisk spinat
 • Saften fra 1 stor citron
 • 10 isterninger
 • 4 dl kokosvand (sørg for at vælge en der ikke er tilsat smag eller andet i den dur)

Fremgangsmåde:

 1. Fjern kernehuset fra æblet og skyl spinaten.
 2. Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet konsistens.
 3. Nyd den med det samme. Iskold.

Jeg har i øvrigt købt sugerør af glas (find dem HER) som en del af mit projekt om at minimere plastik i hverdagen. Det føltes ærligt talt meget mærkeligt at bruge dem i starten, og min ene fortand var da også lidt udsat en gang imellem, men jeg vænnede mig hurtigt til det (altså at drikke af sugerøret – ikke at knalde det ind i fortænderne). Nu føles det faktisk helt underligt at bruge et almindeligt sugerør af plastik fordi det er så blødt.

Læs også: Et liv med mindre plastik #2 – Drop emballagen

Anyways. Den her grøntsagsdrik (som jeg simpelthen mangler et bedre navn til) er jeg selv helt vild med. Den smager slet ikke grøn og sundhedsagtig, men har en lille smule sødme og masser af syre og friskhed. Perfekt i varmen!

Christine_bottom_2

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Er heller ikke så vild med de der tykke smoothies, laver dem jævnligt men har svært med at få dem ned.

  Må give denne skønne grønne sag et forsøg!

  • Gør det! Jeg tror du vil kunne lide den (men hvad ved jeg egentlig om det – du kan jo aldrig lide det jeg kan lide altså) 😉

  • Hej Camilla :-) Det vil gøre konsistensen meget tykkere og tungere i smagen, tror jeg. Men du kunne evt. prøve med en kombination af kokosmælk og vand.