Sådan bruger jeg tabata i min træning

No gym? No problem!No gym? No problem?No gym? No problem!No gym? No problem!

I takt med at det er blevet varmere udenfor har jeg på det seneste flyttet noget af min træning udenfor og bare brugt fantasien til at få sved på panden – jeg er nemlig et kæmpe legebarn og derfor skal træning helst altid være sjov, alsidig og udfordrende. Tabata er en form for HIIT som jeg ofte benytter da det virker super godt for mig. Det jeg særligt godt kan lide er, at man træner hårdt og kort og med brug af egen kropsvægt. Det betyder at man som regel altid kan finde tid til det og ikke er afhængig af at man skal bruge diverse redskaber. Netop derfor er det også ideelt til at holde træningen ved lige når man eksempelvis er på ferie. Afhængig af hvor meget plads man har, kan alle øvelserne godt laves indenfor, men det gør bare noget helt specielt for mig at træne udendørs.

Alt efter hvilke øvelser man laver kan man vælge at have fokus på styrketræning eller konditionstræning, men jeg plejer som regel at kombinere begge dele (dog med flest cardio-øvelser). Øvelserne på første billede indgik i en træning jeg kastede mig ud i den anden dag, og det var faktisk kun øvelse 1 og 3 som ikke bankede min puls helt i vejret! Jeg presser mig selv 100% i de 20 sekunder der arbejdes ved at udføre så mange gentagelser som muligt men selvfølgelig ikke på bekostning af teknikken. Med 8 forskellige øvelser får man en workout på 32 minutter (eksklusiv de pauser man indlægger mellem hver øvelse), og jeg plejer at være godt brugt efter det, men man kan selvfølgelig sagtens starte ud med 4 øvelser eller gå helt bananas og lave endnu flere. Som sagt behøver man ingen redskaber, men hvis man træner et sted hvor der eksempelvis er en træstub man kan hoppe op på eller en stejl bakke man kan spurte op ad, så er det bare med at udnytte det! Naturen er én stor legeplads.

Hvis der er nogle af øvelserne I ikke kender, findes der masser af illustrationer på nettet, men I må selvfølgelig også gerne spørge i kommentarfeltet. Inspiration til andre øvelser modtages også meget gerne!

Translation: I really enjoy working out outside and tabata is a form of HIIT that I’ve done quite a lot the past weeks. You don’t need any equipment – only a little bit of imagination and commitment!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ej en god ide! Det havde jeg slet ikke tænkt på man kunne. Jeg sidder og er ved at planlægge hvordan jeg skal træne når jeg er i tyrkiet. Det var en god ide med tabata øvelser!

  Tak for tippet :)

  http://www.getfitinspiration.dk
  – Min blog om vægttab, har pt. tabt mig 12,9 kg. :)

 • Dejligt du kan bruge indlægget! Jeg har i hvert fald også tænkt mig at gøre det når jeg skal på ferie. Puha, det bliver en svedig fornøjelse i 35 graders varme ;-)

 • Vildt fedt at du ligger dit tabata program ud til inspiration! Jeg har bare én øvelse som jeg hverken kan finde på nettet eller nogen andre steder: surfer jump walking squat. Hvordan laver man den? Har du evt et link til en video?
  Udover det så har jeg noteret flg om hver enkelt øvelse:
  Bycicle crunch:
  Læg på ryggen og lav sidelæns mavebøjninger hvor du trækker modsat knæ op til albuen

  High knees

  Plank

  Burpees:
  Start stående med let spredte ben. Hop op, og fald ned på alle fire. Lad bene hoppe bagud så du nærmest ender i en planke. Før benene tilbage i et hop og kom op og stå igen.

  Knee tuck:
  Sid yderst på en stol med benene strakt ud. Før langsomt begge knæ op til maven og hold et par sekunder før du fører benene ned i udgangsposition igen.

  Mountain climbers:
  Ned på alle fire og før benene frem et ad gangen. Gerne hurtigt. Du kan enten lade tåspidserne ramme gulvet eller bare holde dem flyvende.

  Jump squat:
  Squat hvor der er tilføjet et hop i mellem hver. Husk afstand mellem benene.

  Er det korrekt forstået? (Dem der ikke står noget ud for, er dem jeg kendte i forvejen :)

  Tak for en skøn og inspirerende blog :)

  Vh Eva

  • Hej Eva! Jeg er simpelthen så glad for at du kan bruge indlægget og finder inspiration i bloggen :-)

   Jeg tror du har rigtigt fat i alle øvelserne pånær knee tuck. Med knee tuck mener jeg at man står oprejst og hopper så knæene kommer op i hoftehøjde (det er faktisk dét jeg laver på indlæggets første billede).

   Surfer jump med walking plank indgår i denne video: http://www.youtube.com/watch?v=2gcTBrmZ2os

   Jeg håber det hjalp på forståelsen! :-)