International Yoga Dag + yogaevent(s)

International Yoga Dag + yogaevent(s)

International Yoga Dag + yogaevent(s)

International Yoga Dag + yogaevent(s)

International Yoga Dag + yogaevent(s)

International Yoga Dag + yogaevent(s)

I næste uge er det International Yoga Dag. Onsdag den 21. juni for at være helt præcis. Og det var jeg faktisk slet ikke klar over. For at være helt ærlig ved jeg heller ikke rigtigt hvordan man lige fejrer det. Altså om der afholdes nogle events eller den slags, eller om man gør noget særligt på selve dagen.

I anledning af International Yoga Dag var jeg i går inviteret til et lille yogaevent i Fitness World, som dedikerer hele næste uge til yoga ved at gøre samtlige yogahold tilgængelige for alle. Det vil sige at alle, også ikke-medlemmer, helt gratis kan komme og deltage på yogaholdene – eller det de kalder for mind/body-hold som både inkluderer BODYFLOW, Flow Yoga, Hatha Yoga og Pilates. Det synes jeg virkelig er et fint initiativ.

Til gårsdagens event havde vi først fornøjelsen af et lille foredrag med skønne Susanne Lidang, som for nyligt har udgivet bogen Yoga for løbere og luntere og som faktisk også er min kollega fra Fitnessdk. Jeg elsker Susannes syn på yoga og hendes måde at formidle det på. Susanne har først og fremmest en smittende positiv energi, og så går hun meget op i at 1) yoga er for alle og 2) yoga er ikke hokuspokus men faktisk noget meget lettilgængeligt og brugbart. Susanne har fx opfundet det hun kalder en løberhilsen, der som navnet antyder er løberens udgave af en solhilsen. Det er så herligt hvordan Susanne viser at yogaen, på trods af dens mange tusind år på bagen, kan bruges i vores moderne liv og endda på nogle måder som man måske ikke lige troede. Yoga behøver ikke kun være det man praktiserer på yogamåtten. Hvem siger fx at man ikke kan sidde i malasana (eller det de fleste kender som en squat) mens man ser fjernsyn, eller balancere på ét ben i tree pose mens man børster tænder? Og ja, det virker måske lidt åndssvagt, men hvis man kommer til at grine undervejs er det lige som det skal være. Man behøver nemlig ikke altid tage sig selv alt for alvorligt – heller ikke når det kommer til yoga.

Se også: Min yndlingsform for yoga (video)

Efter Susannes foredrag blev vi guidet i gennem en lille halv times Hatha Yoga. Jeg tror faktisk aldrig jeg har prøvet decideret Hatha Yoga så jeg synes det var interessant at mærke på egen krop hvad det var for noget – især fordi jeg i øjeblikket er meget nysgerrig på de forskellige yogaformer. Det skal ikke være nogen hemmelighed at Strala Yoga i dén grad har vundet mit hjerte, men jeg elsker at udvide min horisont og blive inspireret på alle fronter når det kommer til yoga. Der var nogle enkelte Vinyasa-elementer som jeg kunne genkende fra Strala, men ellers var Hatha ret nyt for mig, og jeg skulle lige vænne mig til at vi var i stillingerne i forholdsvist lang tid plus at instruktøren kom rundt og rettede på os på en meget anderledes måde end man ville gøre i Strala. Som I kan se på det første billede blev jeg eksempelvis hjulpet meget dybere ind i et hasestræk ved hjælp af lidt (…meget) nærkontakt ;-)

Kender I til nogle events eller lignenede på International Yoga Dag som er værd at deltage i? Jeg får helt lyst til at lave mit eget event, men det er nok liiidt sent at arrangere det. Måske en anden gang!
Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg har lige aftalt med min mor (som er yogalærer) at tage til et yogaarrangement på dagen med undervisere, hun kender fra en tur til Indien. Det glæder jeg mig sørme til! Derefter skal vi til middag hos Årstiderne – kender du det koncept? Det får man åbenbart med som en medlemsbonus. Ren luksus ;-)