Humus med broccoli

Hvis man gerne vil have et effektivt immunforsvar, god fordøjelse, smuk hud og stærke knogler, undgå hjerte-kar-sygdomme og forebygge kræft samt få masser af C- og K-vitamin og antioxidanter, så skulle man være på rette vej hvis man er god til at spise masser af broccoli.

Jeg er desværre en af dem som ikke er pokkers vild med broccoli. Det er slet ikke fordi jeg ikke bryder mig om det, men der er mange andre grønsager jeg hellere vil have. Jeg klapper ikke ligefrem i hænderne over at skulle putte rå broccoli i min salat, men hvis den eksempelvis er dampet går det lidt nemmere. Jeg har dog opdaget en lille genvej der gør det nemmere for mig at få mere broccoli ind i min kost, og det er denne mellemting mellem humus og pesto.

Humus med broccoli 

Ingredienser:

200 g kikærter
150 g broccoli
1 spsk spidskommen
Saft fra ½ citron
1-2 fed hvidløg
1 spsk jomfruolivenolie
1 tsk salt

Alle ingredienserne skal bare blandes i en foodprocessor og så er der broccoli mos-pesto-humus-smør-whatever. Jeg hældte godt nok lidt kogende vand over broccolien i en skål og lod det stå i et par minutter så det var nemmere at blende i foodprocessoren (lad være med at koge broccolien da næringsstofferne risikerer at gå tabt i vandet). Det smager i hvert fald lækkert på et stykke rugbrød med avokado og tomat!

Translation: (unfortunately) I’m not the biggest fan of broccoli but I really really want to enjoy its health benefits so I’m trying to find a way around my little “problem”. Yesterday I made this recipe that makes it easier to include more broccoli in my diet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.