Hjemmelavet chokolade med mint, nødder og brombær

Hjemmelavet sukkerfri raw chokolade christinebonde blogHjemmelavet sukkerfri raw chokolade christinebonde blog

Jeg elsker god chokolade. Chokolade med få ingredienser, gode kvalitetsråvarer og uden sukker og tilsætningsstoffer. Den slags der er så cremet at den smelter på tungen, den slags der giver en fantastisk lyd når man brækker den i stykker, og især den slags der har masser af smag. Efter min mening findes der ikke særligt mange af den slags på markedet – måske lige med undtagelse af Lovechock – så efter at have nærstuderet ingredienslisten på et utal af chokolader, har jeg nu fået så meget inspiration at jeg endelig har kastet mig ud i at lave min egen. Det er hverken Marabou, Anthon Berg eller Merci, men i stedet en chunky chokolade hvor kakaosmagen får lov at træde frem da den ikke bliver kamufleret af sukker eller andre unødvendige ingredienser. For at give smagen endnu et pift har jeg tilsat det jeg lige kunne nå i skabet; nødder, pebermynteolie og frysetørrede brombær.

Hjemmelavet chokolade med mint, nødder og bær 

Grundopskrift
3 spsk kakaosmør
½ spsk kokossmør
1 spsk kokosolie
4 spsk rå kakao
6 spsk daddelpure*
1 tsk vaniljepulver

*6 halvfriske dadler (ca. 80 g) blendet med 1 dl kogende vand

Fyld/topping
Et par dråber pebermynteolie
1 håndfuld grofthakkede mandler og hasselnødder
Et drys frysetørrede brombær

Hjemmelavet sukkerfri raw chokolade christinebonde blogHjemmelavet sukkerfri raw chokolade christinebonde blog

Start med at smelte kakaosmør, kokossmør og kokosolie ved meget svag varme i en lille gryde. Tilsæt herefter kakao, daddelpure og vaniljepulver og rør det sammen til en ensartet masse. Dette er grundopskriften som giver en helt plain chokolade, men jeg valgte at lave en variant med pebermynteolie, nødder og frysetørrede brombær. Tilsæt pebermynteolien til chokoladeblandingen og hæld den i en plastikboks beklædt med bagepapir. Top med nødder og brombær. Lad chokoladen være i fryseren indtil den er stivnet (i mit tilfælde gik der 3 timer fordi jeg var nødt til at åbne fryseren flere gange for at tjekke… og måske også for at smage).

Jeg skal helt sikkert have afprøvet nogle flere varianter – fx med figner, morbær, boghvedegryn, ingefær, kokosrasp, gojibær, kakaonibs eller lignende. Hvad vil du komme i din egen chokolade?

Translation: Finally! I’ve wanted to make my own chocolate for so long now, and here it is. Homemade sugar free chocolate with mint, nuts and freeze-dried blackberries. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Jeg er også overrasket over at halvdelen af portionen stadig ligger i fryseren! Men jeg tror nok lige mig og Nicklas skal smovse det i aften ;-)

  • Line og jeg har også snakket om at lave en 3-retters menu med choko-tema. Det kunne da nok godt udvikle sig til en choko-fest :D

  • Ren stevia? Jeg synes altid jeg bliver skuffet når jeg bruger stevia :-( Hvilken opskrift fulgte du, smukke?

 • Simpelthen en alt for farlig opskrift at læse her op til weekendhyggen ;) Gud hvor ser det bare lækkert ud! Og hatten af for at du er så kreativ – jeg køber bare en plade chokolade hvis der skal nydes chokolade! Men næste gang vil jeg helt sikkert bruge lidt tid på at gøre det mere lækkert og eksperimentere med den her opskrift :D

  Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

  • Hæhæ, det er jo heller ikke altid jeg giver mig til at lave min egen chokolade. Nu har jeg bare haft lyst til at gøre det så længe, og nu skulle det altså være. Hvis jeg virkelig bliver chokoladetrængende kan jeg sagtens finde på at købe det, men jeg vælger altid en udgave med højt kakaoindhold som er sødet med andet end sukker :-)
   Jeg håber du vil afprøve opskriften, for hvis jeg nu skal være helt ærlig, smager det mindst lige så godt som det man kan købe – og hvor fedt er det ikke lige at man har mulighed for at lave det med sin yndlingssmag? :D