Havregrød de luxe

Havregrød de luxe1Havregrød de luxe2

“Hvis jeg nu bliver syg, vil du så ikke lave det her til mig?”

Efter at have stillet mig dét spørgsmål konstaterede min kæreste at det var den bedste omgang havregrød han nogensinde har fået. Det er altså noget af et kompliment, når jeg ved hvor mange gange hans far (som er uddannet kok) har serveret lækker havregrød sammen med hyggelige morgenstunder i barndomshjemmet.

Når jeg laver grød til mig selv, får jeg altid lyst til at eksperimentere og sammensætte alle mulige forskellige ingredienser. Jeg ved dog at det nogle gange godt kan blive liiidt for spændende til Nicklas’ smag, så jeg forsøgte at lave en version der ikke var alt for langt fra originalen hverken konsistens- eller smagsmæssigt. Efter min mening er det altså en ret simpel udgave, men det er helt sikkert et luksusmåltid den dag man ligger syg i sengen med ondt i halsen.

Til 1 stor portion grød (som mætter viiiiirkelig meget):

 • 1 dl havregryn
 • ½ dl boghvedegryn
 • ½ dl boghvedekerner
 • 2 tsk hørfrø
 • 1 dl kokosmælk
 • 2 ½ dl vand
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 tsk kanel
 • Lidt salt

Topping:

 • Smørklat
 • Kanel
 • Frisk frugt

How to:

 1. Bland alle ingredienserne i en gryde.
 2. Kog grøden langsomt op ved medium varme.
 3. Top med smørklat, kanel og frisk frugt.

I made this oatmeal porridge for my boyfriend the other day, and he told me it was the best he ever had. That’s a pretty huge compliment considering that his dad (who’s a chef btw) used to make him porridge every morning when he was a kid. When I make porridge for myself, I really enjoy changing things up and trying new things, but this is a pretty simple yet delicious version.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.