Græskarkugler med chokolade og efterårssmag

Græskarkugler med kokos og efterårssmag1Græskarkugler med kokos og efterårssmag2

For nogle dage siden fik jeg øjnene op for en ny grøntsag (behøver jeg at sige at jeg elsker når det sker?). Hos min lokale grønthandler, Det Lille Grønttorv, blev jeg fanget af et græskar med en nærmest lyseblå, algeagtig farve. Det må have været ret tydeligt at jeg aldrig før havde set sådan en, for jeg fik et svar inden jeg overhovedet nåede at spørge. “Det er en Crown Prince, og den får en dejlig nøddeagtig smag hvis du bager den”.

Solgt.

Som så mange andre spiser jeg virkelig meget suppe for tiden. Min kæreste laver en version med gulerod og gurkemeje som hovedingredienser, og selvom det lyder meget simpelt, er det uden tvivl den bedste jeg nogensinde har smagt. Derfor syntes jeg faktisk ikke der var nogen grund til at prøve at gøre det bedre, så græskarret blev brugt til noget helt andet. Noget til den søde tand. En snack i form af disse små kugler dyppet i chokolade.

Til ca. 30 kugler:

 • 200 g bagt græskarkød (ca. ¼ af et stort græskar*)
 • Et æble (ca. 100 g)
 • 1 spsk kokossmør
 • 1 dl kokosmel
 • 1 tsk kanel
 • 1½ tsk vaniljepulver
 • ⅓ tsk kardemomme
 • ⅓ tsk stødt nellike
 • Saft fra 1 lille appelsin + lidt af skallen
 • Et nip salt
 • 50 g smeltet chokolade

*Jeg brugte en Crown Prince pga. dens nøddeagtige smag, men hokkaido eller butternut kan helt sikkert også bruges.

How to:

 1. Lad græskarkødet køle en smule af.
 2. Fjern kernehuset fra æblet.
 3. Blend alle ingredienser (pånær chokolade) i en foodprocessor til en ensartet masse.
 4. Stil massen i køleskabet i ca. 10 minutter så den bliver mere fast.
 5. Tril små kugler af massen og kom dem i fryseren mens chokoladen smeltes over et vandbad.
 6. Dyp halvdelen af kuglen i chokoladen (som stivner med det samme da kuglerne er frosne).

Da jeg var færdig med at lave dem, kiggede min mor på dem og sagde at de lignede små agern. Det synes jeg altså er lidt hyggeligt.

Jeg brugte faktisk også noget af græskarret til at lave muffins. Jeg tilføjede bare et par æg til dejen. Sig endelig til hvis I har lyst til at jeg også deler den opskrift.

God mandag!

A few days ago, I found a pumpkin at my favorite organic greengrocer’s shop that I’ve never tried before. It’s called a Crown Prince. Pretty cool name, right? It’s almost blue on the outside and orange on the inside. I used some of it to make these little chocolate half-covered pumpkin snacks. I’ll probably use the rest of the pumpkin to make a delicious soup.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hej. Vil gerne prøve at lave disse. Lyder rigtig spændende. Men er kokossmør det samme som kokosolie der er stivnet eller hvad. Hvis ikke hvor køber man det så? På forhånd tak.
  Mange hilsner Birgitte.

  • Hej Birgitte :-)
   Kokossmør er egentlig bare blendet og sammenpresset kokoskød. Jeg har købt det i en helsekostforretning og har kun set det i enkelte almindelige supermarkeder (SuperBrugsen eller SuperBest, mener jeg). Jeg tror dog sagtens du kan bytte det ud med kokosolie i denne opskrift.

 • Vil meget gerne have din opskrift på muffins også. ?
  Hvor længe, hvor mange grader og hvordan bager du græskaret?

  • Jeg kan ikke huske præcist hvordan jeg gjorde desværre :-( Men jeg mener bare at jeg halverede dejen, tilføjede et æg eller to og bagte dem i ovnen til i ca. 15 minutter.
   Når jeg bager græskarret plejer jeg at gøre det ved 180 grader i ca. 10 minutter. Det afhænger selvfølgelig af hvordan du skærer det ud :-)