Gococo kompressionsstrømper – min vurdering

Gococo compression socks reviewGococo compression socks reviewGococo compression socks reviewGococo compression socks reviewGococo compression socks reviewGococo compression socks reviewGococo kompressionsstrømper review

På min ferie i Frankrig fik jeg brugt mine kompressionsstrømper fra Gococo rigtigt meget, og her kommer endelig en lille anmeldelse af dem. De strømper jeg afprøvede var Compression (de blå), Compression Superior (de grønne) og Compression Calf Sleeves (de sorte), men som I kan se på billederne har jeg også brugt dem til andet end løb. Det er dog kun i forhold til løb at jeg vil vurdere dem.

Jeg har ikke rigtigt brugt kompressionsstrømper før, så mine vurderinger er ikke baseret på en sammenligning af tidligere erfaringer men udelukkende ud fra mine oplevelser med disse strømper. Grunden til at jeg gerne ville afprøve kompressionsstrømper var at jeg i en periode havde problemer med ømme akillessener og påbegyndende skinnebensbetændelse og i den forbindelse havde jeg hørt at kompressionsstrømper kunne være en god idé at investere i. Jeg har derfor primært bedømt strømperne ud fra hvordan mine ben føltes dagene efter en løbetur.

Først og fremmest skal det nævnes at alle 3 par strømper sidder virkelig godt på læggen! De sidder meget, meget stramt (og kan godt være ret besværlige at få på hvis man har svedige ben), men det føles faktisk rigtigt rart og gør at strømperne ikke glider ned men bliver hvor de er under hele løbeturen. Størrelsen på strømpen måles efter omkredsen på læggen og ikke efter skostørrelsen – jeg valgte en str. S selvom jeg målte ca. 32,5 cm. rundt om læggen (S går fra 27 til 32 cm.), for jeg ville i hvert fald hellere have at de sad for stramt end for løst. Første gang jeg vaskede strømperne var jeg godt nok lidt bekymret for om de ville blive for små, men de havde ikke ændret sig overhovedet. Jeg tror nok at de grønne strømper er lavet af et kraftigere materiale hvilket gør at de føles lidt strammere end de blå og de sorte, men det er blandt andet dét der gør, at de er mine favoritter. De sorte strømper (eller sleeves som det jo er) havner på en tredjeplads udelukkende af den grund at de kræver at man har nogle gode ankelsokker at kombinere dem med. Det kan selvfølgelig være en fordel hvis man rent faktisk har nogle rigtig gode ankelsokker som måske også indeholder en speciel form for kompression, men jeg havde desværre kun nogle ret dårlige nogle som kravlede ned i skoen og irriterede mine fødder.

Jeg prøvede at løbe en tur uden strømperne en enkelt dag og jeg følte mig virkelig nøgen og ubeskyttet på en måde. Jeg har meget løse ankler og risikerer derfor nemt at vrikke om, men det var som om at det problem blev mindre når jeg havde strømperne på (pånær de sorte da de jo ikke dækker anklen). Jeg kan ikke sige at strømperne er den direkte årsag til at jeg ikke har haft nogen form for smerter i hverken akillessener eller skinneben, men faktum er at jeg overhovedet ikke har haft ondt når jeg har brugt dem. Jeg brugte dog kun strømperne på kortere ture (5-6 km), men til gengæld var terrænet meget kuperet og primært asfalt. Inden jeg tog dem i brug var jeg dog lidt skeptisk i forhold til at skulle løbe med lange tykke sokker i knap 40 graders varme, men jeg må indrømme at jeg slet ikke tænkte over det. Det var i hvert fald ikke KUN sokkernes skyld at jeg havde det meget varmt ;-)

Jeg har helt sikkert tænkt mig at fortsætte med at bruge kompressionsstrømper når jeg løber, og jeg vil med glæde bestille fra Gococo fordi prisen efter min mening hænger rigtigt godt sammen med kvaliteten. Og lige til sidst vil jeg gerne pointere at jeg ikke får nogen betaling for at skrive en pæn og nydelig anmeldelse af Gococos sokker, da jeg har modtaget dem som gave 100% uforpligtende og derfor er indlægget selvfølgelig udtryk for mine egne holdninger. Jeg håber i hvert fald at I kan bruge anmeldelsen til noget, og fyr endelig løs med eventuelle spørgsmål!

Translation: I’m reviewing three pairs of compression socks from Gococo. 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Fint indlæg, men jeg synes der mangler noget om de blå og grønne strømper?? Hvad forskellen er på dem og din vurdeing af dem, hvorfor vælge det ene par fremfor det andet….!!

  • Man kan jo læse på deres hjemmeside hvad forskellen er :-) Jeg har bare skrevet min vurdering – jeg foretrækker de grønne da de sidder strammere omkring læggen.

 • Hej Christine :)

  Fedt indlæg – det kan bruges!
  Grundet prisen tænker jeg kun at købe et enkelt par – vil du anbefale det par der er mere ‘tykke’ end det andet par? Er der nogen forskel på de to par udover tykkelsen?

  • Det er jeg glad for at høre, Anne :-) Hvis jeg selv skulle vælge ét par ville jeg foretrække de grønne netop fordi de føles tykkere og sidder strammere på læggen og foden. Det er som om de støtter lidt mere end de blå. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvor meget støtte man behøver og hvor langt man løber, for de blå strømper er BESTEMT også gode! Det er i hvert fald ikke fordi jeg har haft mere ondt i benene efter at have brugt de blå sammenlignet med de grønne ;-) I virkeligheden tror jeg ikke der er kæmpe forskel på de to strømper, men hvis man kigger på hjemmesiden kan man se at der er forskel på materialet, og så lyder det til at de grønne strømper er lidt mere udviklet end de blå.

   Jeg kan eventuelt prøve at skrive til Annie fra Gococo og høre om hun kan forklare lidt mere om forskellen? :-)

   • Hej Christine :)

    Tusinde tak for dit svar! Når det lige passer ind i din kalender og du har tid, må du rigtig gerne skrive til Annie – jeg synes nemlig det er lidt svært at få ud af hjemmesiden, hvilket par jeg bør vælge, når jeg vil undgå skinnebensbetændelse.
    Tak igen.
    Kh Anne

    • Jeg har allerede sendt hende en mail, og hun plejer at være hurtig til at svare, så jeg vender tilbage så snart jeg hører fra hende :-)

      • Jeg har fået følgende svar fra Annie:

       “Skillnaden mellan Compression och Compression superior är att Compression Superior har en högre kompression/tryck (15-27 mmHg). Den sitter därmed kraftigare nere vid ankeln än vad Compression gör (18-21 mmHg). Compression Superior är därmed endast avsedd att använda vid kortare aktivitet, dvs aktivitet som varar 4-5 timmar, medan Compression kan användas under längre perioder och användas mer som en återhämtningsstrumpa. Båda strumporna är avsedd för sportaktiviteter men Compression Superior är mer ”hard core”.”

       Det hjalp i hvert fald mig til at forstå forskellen meget bedre! :-)

 • Skønt med et sådant indlæg søde Christine, det har jeg nu altså ventet på siden du modtog de strømper ;-) , da jeg netop er begyndt at døje med noget jeg tror er begyndende skinnebensbetændelse. Jeg ville dog lige høre dig hvorfor du netop prioriterer de grønne frem for de blå, er det udelukkende pga. måden de sidder på samt stoffet? :-)

  • Ja, det er det faktisk. De sidder både strammere omkring læggen og på foden. Det er som om at materialet er lidt stivere i det (uden at det føles ubehageligt selvfølgelig), hvorimod de blå er lavet i et meget blødt materiale. De blå er helt klart også et par gode strømper, men eftersom jeg jo har tendens til ømme akillessener og skinnebensbetændelse tænker jeg at det er bedst med så meget kompression som muligt og især når jeg løber herhjemme hvor distancerne er lidt længere end 5-6 km :-) Håber det hjalp dig!

 • Hej Christine

  ELSKER din blog!! Du er en kæmpe inspiration for mig og mine veninder, vi får SÅ meget ud af at følge dig! Og det er super fedt at følge en blog, der indeholde så flotte billeder som din gør!

  Thumbs up!
  Rikke