Glutenfri kiks med mandler og gulerod

Mandel-/gulerodskiks glutenfri sukkerfri lowcarb christinebonde blogMandel-/gulerodskiks glutenfri sukkerfri lowcarb christinebonde blogMandel-/gulerodskiks glutenfri sukkerfri lowcarb christinebonde blogMandel-/gulerodskiks glutenfri sukkerfri lowcarb christinebonde blog

Jeg ved det… Jeg har været lidt langsom til at få lagt denne opskrift op, men nu er den her endelig. Glutenfri kiks med mandler og gulerod!

Jeg har som altid eksperimenteret med opskriften og justeret til undervejs. Ud fra ingredienslisten lyder det måske som om at kiksene bliver meget småkage-agtige, men selvom de smager sødt, fungerer de faktisk utroligt godt med alt lige fra peanutbutter til pesto til hummus. De kan endda også spises præcis som de er uden noget som helst. De går altså både til det salte og det søde køkken, men hvis de skal være mindre søde kan man selvfølgelig undlade ahornsiruppen og bytte vaniljen og kanelen ud med tørret basilikum, oregano eller lignende.

Glutenfri kiks med mandler og gulerod

Ingredienser til 1 bradepande:

  • 150 g mandler
  • 50 g kokosfibermel
  • 50 g kokosolie
  • 2 æg
  • 1 tsk kanel
  • 2/3 tsk vaniljepulver
  • 2 alm. gulerødder
  • 1 spsk ahornsirup (kan udelades da både kokosfibermel og gulerødder søder!)
  • Lidt salt

Fremgangsmåde:

  1. Blend mandlerne til mel i en kaffekværn. Du kan selvfølgelig også bare købe mandelmel, men det er jeg simpelthen for nærig til – især når det er så let at lave selv.
  2. Smelt kokosolien på en varm pande.
  3. Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  4. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål til en ensartet masse og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
  5. Brug en almindelig kniv til at skære linjer i dejen så kiksene er nemme at brække i stykker når de kommer ud af ovnen.
  6. Bag ved 160 grader i ca. 30 minutter.
  7. Bræk forsigtigt kiksene i stykker og lad dem køle af på en kold bagerist indtil de er blevet helt sprøde.

Se også: Salte kikærtekiks med rosmarin

Hvad vil du spise dem med?

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.