Sæbe uden crap!

Dr Bronner økologisk sæbe christinebonde blogDr Bronner økologisk sæbe christinebonde blog

Jeg indrømmer gerne at jeg er en kæmpe økofreak, og det er ikke kun i forhold til mad. Jeg køber også helst make-up, hudplejeprodukter, opvaskemiddel, håndsæbe m.m. som er økologisk, miljøvenligt og uden mærkværdige, unaturlige tilsætningsstoffer. Jeg har efterhånden fundet nogle produkter inden for make-up og hudpleje som jeg stoler på, men når det kommer til opvaskemiddel, håndsæbe, shampoo, shower gel og andet i den stil, er jeg stadig ikke blevet overbevist af et bestemt mærke. For nogle måneder siden blev jeg introduceret til en sæbe som skulle vise sig at leve op til alle mine krav og mere til. Og ja, der er tale om noget så simpelt som en sæbe. En flydende sæbe som kan bruges til intet mindre end 18 forskellige formål. Jeg havde aldrig hørt om Dr. Bronner før, men jeg var utroligt nysgerrig efter at afprøve et produkt med så mange anvendelsesmuligheder og som samtidig var økologisk, miljøvenligt og lavet med ganske få, gennemskuelige ingredienser. Ganske enkelt uden crap.

Dr. Bronners flydende sæber findes i 8 forskellige dufte hvoraf jeg har fået lov at teste pebermynteversionen. Jeg er ret sensitiv i forhold til dufte, og jeg er typen der på et split sekund kan få hovedpine hvis jeg træder ind i en parfumeforretning eller en Matas. Jeg er vant til uparfumerede produkter og bruger meget sjældent almindelig parfume. Derfor var jeg meget spændt på om jeg kunne holde pebermynteduften fra denne sæbe ud. Faktisk er det gået hen og blevet en af mine yndlingsdufte, fordi den er så mild, naturlig og ren. Noget så banalt som duft er altså vigtigt for mig, og dét får Dr. Bronner mange point for. Noget andet som giver mange point er at sæben er så koncentreret og derfor meget drøj i brug.

Sæben kan som sagt anvendes til 18 forskellige formål: barbering, shampoo, showergel, tandbørstning, karbad, massage, åndefrisker, mundskyl, aftershave, fodbad, vasketøj, husdyr, rens pesticider af frugt/grønt, pesticidesprøjtning til haven, baby, deodorant, håndsæbe. Jeg har haft nogle måneder til at afprøve sæben og har indtil videre selv brugt den til:

Barbering: Sæben er virkelig god at barbere ben med da den efterlader huden fugtet og blød. Den skummer selvfølgelig ikke op som almindelige produkter, men det er efter min mening også unødvendigt. Jeg vil hellere bruge et produkt som er nænsomt mod huden og ikke tørrer den ud.

Shampoo: Sæben gav mit hår en dejlig duft, og jeg følte at mit hår blev rent. Hvis man er vant til at bruge shampoo med silikone vil man måske opleve at håret bliver lidt svært at rede ud, men på trods af at jeg har en kæmpe manke var det ikke et problem for mig. Jeg har et rigtigt tykt hår som kan suge rigtigt meget, så mit hår blev heller ikke fedtet eller noget i den stil.

Showergel: Jeg har nok brugt sæben allermest til det her formål fordi det bare fungerer super godt. Duften er lige tilpas – ikke for meget og ikke for lidt. Der skal kun bruges ganske få dråber til at sæbe hele kroppen ind, og det er et kæmpe plus i min bog.

Mundskyl: Da jeg så at sæben kunne bruges til tandbørstning var jeg godt nok meget skeptisk (og det er jeg vist stadig, for jeg har ikke prøvet det endnu), men jeg tog det første skridt ved at afprøve det til mundskyl. Jeg må indrømme at jeg ikke smagte særligt meget på det, men det fungerede faktisk fint. Jeg har ikke ligefrem den store erfaring med produkter der skal bruges til mundskyl, men det er faktisk meget rart at kunne få skyllet sin mund i løbet af dagen, selvom det selvfølgelig ikke skal erstatte tandbørstningen.

Håndsæbe: Det er kun nødvendigt at bruge en lille bitte dråbe af sæben for at vaske hænder, og jeg har brugt den meget til det her formål.

Jeg har altså til gode at prøve mange flere af anvendelsesmulighederne, men allerede nu er jeg imponeret. Jeg har i hvert fald aldrig ejet et produkt som kunne bruges til så mange forskellige ting. Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at afprøve sæben til at fjerne pesticidrester fra frugt og grønt, men jeg har bare været bange for at min mad ville komme til at smage af pebermynte. Måske skal jeg prøve en anden duft til det formål. Når der kommer mere gang i mine krydderurter vil jeg også afprøve sæben som “pesticidesprøjtning”. Det ord klinger så dårligt i mine ører, men jeg er nysgerrig efter at se om det har en virkning. Jeg vil i hvert fald prøve om jeg kan få testet alle sæbens funktioner. Man kan købe produkter fra Dr. Bronner i bl.a. Helsemin, men man kan måske også være heldig at vinde dem i en konkurrence…

Translation: I’ve been testing this liquid soap from Dr. Bronner and I really love it. The soap is natural, organic, Fair Trade and without synthetic foaming agents, thickeners or preservatives. Also, it can be used for 18 different purposes – how cool is that?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.