FødselsdagslagkagEN

Fødselsdagslagkage sukkerfri glutenfri lagkage christine bondeFødselsdagslagkage sukkerfri glutenfri lagkage christine bondeFødselsdagslagkage sukkerfri glutenfri lagkage christine bondeFødselsdagslagkage sukkerfri glutenfri lagkage christine bondeJeg har nævnt denne lagkage adskillige gange både her på bloggen og på min Instagram-profil og nu kommer der langt om længe en opskrift. Kagen er fri for laktose, sukker og gluten, men det betyder bestemt ikke at den mangler hverken smag eller tekstur! Da jeg besluttede mig for at lave kagen til min før-fødselsdag for 2 uger siden, var det egentlig bare et eksperiment, så jeg var ikke sikker på hvordan resultatet ville blive. Kagen viste sig at være en succes allerede første gang, men da jeg lavede den igen i går finjusterede jeg opskriften så den faktisk blev endnu bedre. Jeg håber at nogle af jer har lyst til at kaste jer ud i projekt hjemmelavet lagkage, for den er så møghamrende lækker!

Lagkagebunde:

100 g kokosfibermel (ikke kokosrasp)
100 g boghvedemel
2 bananer
4 hele æg
5 æggehvider
50 g kokosolie
3 dl kokosmælk (den tynde del)
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver

Til hele kagen (bunde + creme + pynt) skal du bruge i alt 2 dåser kokosmælk. Start med at sætte dem i køleskabet så mælken deler sig i den tynde og den fede del. Bland alle ovenstående ingredienser – pånær æggehvider – sammen i en foodprocessor indtil massen er ensartet. Hæld det herefter i en stor skål. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt og lidt efter lidt i resten af dejen. Bag kagen i en springform ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad kagen køle en lille smule af (ca. 15 min.) og skær den så igennem så der bliver 3 bunde. Lad bundene køle helt af inden du smører dem med creme.

Creme:

1 pose frosne hindbær (225 g)
2 spsk kokosmælk (den fede del)
Skal fra 1 lille citron
Saft fra 1/2 citron
1 spsk ahornsirup

Mens lagkagebundene køler af laves cremen. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor og stil på køl så massen stivner en lille smule. Smør 1/3 af cremen mellem nederste og midterste bund og 1/3 mellem midterste og øverste bund. Pisk hvad der er tilbage af kokosmælken (den fede del) og hæld det i en sprøjtepose så det er klar til at pynte kagen med. Sprøjt siderne af kagen så lidt af toppen er dækket. Smør herefter den sidste tredjedel af cremen på toppen. Pynt til sidst med friske hindbær, morbær og kakaonibs. 

Hvad siger I – har I lyst til at prøve? Jeg glæder mig i hvert fald til at sætte tænderne i det stykke som ikke blev spist i går. Nu vil jeg dog gøre mig klar til en dag med kvartalsuddannelser i Aarhus til BE LOUD.

Translation: Here’s the recipe for the birthday cake I made yesterday. It’s free from lactose, gluten, and sugar and it tastes absolutely amazing! 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Den ser simpelthen SÅ lækker ud – godt man har fødselsdag om liiiige lidt over en måned :D og forresten tillykke med din dag i går ;)
    Kokosfibermel, kan det købes i helsekost forretninger?

    • Tusind tak :-) Jeg håber du har lyst til at prøve den af! Jeg brugte kokosfibermel fra Urtekram og det kan købes i bl.a. Føtex og Kvickly.

    • Tak søde Stinna! Jeg lever også højt på at jeg stadig har et stort stykke i køleskabet som jeg skal smovse i aften :D

    • Hehe, tak skal du have! :-) Det var også noget af et sats at kaste sig ud i da jeg aldrig har lavet lagkage helt fra bunden før og slet ikke i en sundere version. Heldigvis blev resultatet godkendt – også af de lidt mere skeptiske familiemedlemmer som helst ikke vil undvære deres sukker ;-)