Endnu mere aktiv ferie

Endnu mere aktiv ferieEndnu mere aktiv ferie

Jeg har indtryk af at der er ret blandede holdninger til det her emne – træning mens man er på ferie – men jeg tror ikke at nogen er i tvivl om min mening. Jeg elsker det! Det fede er nemlig at man har mulighed for at lave fuldstændig om på sine normale træningsrutiner og udfordre sig selv på nye måder. Det har jeg udnyttet både sidste år, men så sandelig også i år hvor den har stået på blandt andet løb, bjergvandring, tennis, svømning, trappeløb og forskellige former for intervaltræning (se et eksempel på min træning her). Nu virker det måske som om jeg ikke har haft tid til andet, men tro mig, der har været tid til total afslapning, hygge, god mad og alt hvad der hører sig til på en flad-ud-ferie. Den kombination er jeg helt vild med.

Endnu mere aktiv ferieEndnu mere aktiv ferieEndnu mere aktiv ferie

Efter jeg kom hjem har jeg dog gået og tænkt på om jeg skulle prøve en aktiv ferie sådan for real hvor det ikke handler om andet. Jeg har overvejet alt muligt forskelligt lige fra rekreationsferie med en masse yoga og pilates til noget mere adventure-agtigt med klatring, bjergbestigning og rafting. Jeg gider ikke tage på en aktiv ferie bare for at træne i et eller andet random fitnesscenter. Det skal selvfølgelig være noget jeg slet ikke er vant til og meget gerne noget som foregår udendørs i lækkert vejr og fantastiske omgivelser. Med årene er jeg sgu blevet lidt af en nature girl og jeg kan falde fuldstændig i svime over smuk natur… Jeg er dog ikke så stor en naturentusiast at jeg kunne tænke mig at ligge i telt og den slags, men jeg vil helt vildt gerne ud og prøve at opleve naturen hvor den er barsk og flot på samme tid.

Jeg aner ikke hvor man kan tage på den slags ferier, så jeg håber lidt at der måske er nogle af jer derude som har prøvet det før eller kan give noge gode råd. Jeg elsker både storbyferie og solferie men lige nu har jeg bare sådan et stort ønske om at opleve noget vildt og anderledes og udfordrende. Er jeg mon den eneste der drømmer om aktiv ferie på den måde?

Translation: I have an urge to try something crazy and challenging and different. I’ve been thinking about traveling to a place where I could experience beautiful nature while being challenged physically and mentally. Maybe hiking? Trail running? Mountain climbing? Any suggestions?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Hvis det er vandreture du er interesseret i, så skulle du tage til Madeira og gå på levadaerne. Det er et vandingssystem oppe i bjergene.

 • Uh jeg drømmer hver gang om at få trænet lidt – men får det ikke gjort, når først ferien kommer. Men elsker tanken om løbe en tur, mens de andre stadig sover om morgenen…

  Så jeg synes det er fedt – så længe det ikke bliver FOR meget! Jeg vil gerne gå lange ture osv. men det skal være hyggeligt med familien ;)

  • Der er jo mange måder at træne på, så det handler bare om at finde noget man kan lide :) Prøv at tage løbeskoene og løbetøjet med på din næste ferie – du vil helt sikkert ærgre dig hvis ikke du får det brugt når det nu har optaget plads i kufferten ;-)

 • Jeg kan anbefale en vandretur i Costa Ricas regnskove :) Og satser selv på at skulle paddle-surfe (SUP) i Thailand til vinter! Men det kan man jo heldigvis også herhjemme, fx lejede jeg et board ved Amager Strandpark i søndags, og for et par uger siden i Bork ved Ringkøbing Fjord :) SUP giver gode naturoplevelser på vandet, fordi man jo står op og dermed har en god udsigt, og så er det god træning for arme og core (balance). Kunne også godt tænke mig en tur til La Santa Sport eller Playitas engang.. Og i øvrigt kan jeg nu også godt anbefale teltferier ;)

  • Ååh, det lyder ikke dårligt! Regnskov og Costa Rica lyder i hvert fald godt i mine ører ;-)
   Jeg kunne helt klart også godt være interesseret i at afprøve SUP – spørgsmålet er bare om jeg kan finde ud af det!
   Jeg har også tit tænkt på både La Santa og Playitas, men jeg har sådan på fornemmelsen at det minder for meget om den træning jeg er vant til. Jeg vil som sagt gerne prøve noget der er lidt grænseoverskridende. Teltferie bliver aldrig noget for mig, i hvert fald ikke i forbindelse med sommerferie, varme, turister og børnefamilier. Jeg ville dog godt kunne ligge i telt hvis jeg en dag virkelig sætter mig for at bestige et bjerg og må overnatte undervejs.

 • Jeg er ikke et sekund i tvivl om, hvilken destination jeg vil anbefale: Uganda.

  Uganda er et af de frodigste lande i Afrika og naturen er ubeskrivelig smuk. Vi var ikke på en decideret aktiv ferie, men det er svært ikke at være det:

  Rafting på Nilen ved Jinja. Man passerer adskillige kategori 5 strømfald og vi blev da også sendt ud på en flyvetur eller tre Du kan se mere om området her: http://www.rejseavisen.dk/Uganda-White-Water-Rafting-paa-Nilen.html

  Bestige Mt. Elgon (4.321 m) – måske ikke verdens højeste bjerg, og man kan gå hele vejen – klatreudstyr er ikke nødvendigt. Det unikke er dog, at det ikke er et sted, hvor turisterne valfarter til. I tre dage var vi alene med vores vagt og vores bærer og vi så ca. 10 mennesker – alle lokale. Den oplevelse er helt ubeskrivelig.

  Gå/cykelsafari – tanken er lettere angstprovokerende, men stol på der er en grund til, at de lader dig gå eller cykle i området.

  Regnskovstrek – på jagt efter bjerggoriallaer (eller discountløsningen, som vi tog: chimpanser).

  Gør det, gør det!

 • Du er SLET ikke den eneste Christine :-)! Jeg ELSKER aktive ferier og har heldigvis en kæreste, og familie der også er frisk på begge dele! Men en decideret aktiv ferie har jeg faktisk aldrig været på, og ligesom dig vil jeg virkelig gerne ud i naturen og vandre/klatre eller lignende (blev selv så inspireret af Chris McDonalds U-turn og den tur de var på) :-)!
  Skriv ENDELIG et indlæg hvis du finder nogle fede destinationer eller nogle grupper man måske kan “rejse/vandre” med :-)