Chokoladekarameller med gojibær og kokos

Chocolate tahini fudge-001Jeg falder ofte over opskrifter som jeg virkelig har lyst til at afprøve, men som jeg alligevel gemmer til et senere tidspunkt. Desværre er det sjældent at jeg ender med at få dem brugt fordi der er så mange at jeg ikke kan overskue dem. Dumt. Og ærgerligt. Kender I det?

Da jeg i går faldt over Dittes smukke konfektstykker med tahin, nåede jeg ikke engang at tænke på at gemme opskriften, før jeg stod i køkkenet i fuld gang med at finde ingredienserne frem. De så bare så møghamrende lækre ud (men det gør alle Dittes kreationer sådan set), og det er jo i sig selv motivation nok til at få smøget ærmerne op. En anden grund var faktisk at opskriften indeholdt så meget tahin. Jeg havde nemlig et uåbnet glas stående som jeg købte da jeg var i Frankrig i sommers. For nyligt fik jeg i øvrigt påvist zinkmangel (som måske skyldes de forbandede p-piller), og eftersom tahin er en glimrende kilde til zink, gik alt ligesom op i en højere enhed.

Opskriften er som sagt Dittes (og den fortjener i dén grad et repost), men jeg har ændret den en lille smule og brugt de ting jeg lige havde i skabe og skuffer. Jeg skar karamellerne i små stykker og fik omkring 40 styks af følgende:

 • 250 g lys tahin
 • 3 spsk kokosolie
 • 50 g 100% chokolade
 • 1,5 dl vand
 • 10 udstenede dadler (ca. 100 g)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Lidt salt
 • 20 g gojibær
 • 30 g kokoschips

How to:

 1. Blend dadler og vand sammen til en ensartet masse; daddelpure. Der bliver ca. 170 g.
 2. Smelt tahin, kokosolie, chokolade, daddelpure, vanilje og salt sammen i en gryde ved svag varme.
 3. Vend gojibær og kokoschips i massen.
 4. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir og kom den i fryseren i minimum 2 timer.

Yesterday, I stumbled upon Ditte’s mouthwatering tahini fudge recipe and I had to give it a try right away. I made just a few changes, and this is the result.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Meget lækre karamelstykker du har fået lavet efter Dittes opskrift :-)
  Jo jeg kender også til at gemme mange opskrifter og så ikke have tiden til at prøve dem efter.
  Aften hilsner herfra :-)

 • Hvilken type tahin bruger du? Den meget tynde a la grønthandleren, eller den mere faste øko? Jeg elsker tahin i det salte, men de gange jeg har prøvet med tahin i det søde, synes jeg det bliver for fedtet.