Den dag jeg gav 339 kr. for honning

Manuka honey antibacterial1

Manuka honey antibacterial3

Først vil jeg lige sige tusind tak for den respons der kom på mit indlæg om p-piller. Selvom mange af kommentarerne mest bar præg af frustration og dårlige oplevelser, er jeg simpelthen så glad for at I hjælper med at sætte fokus på emnet og deler jeres historier. I det næste indlæg vil jeg skrive mere om min egen historie; hvad der skete da jeg stoppede, og hvad jeg har gjort for at afhjælpe mine problemer.

Til sammenligning virker dette indlæg om honning helt meningsløst og ude af kontekst, men faktisk er der en sammenhæng. Efter at jeg stoppede med p-pillerne, er min hud nemlig begyndt at opføre sig helt anderledes. Det kræver en længere forklaring, men det har blandt andet betydet at jeg har måttet ændre en del i min hudplejerutine som lige nu er mere minimalistisk og naturlig end den nogensinde har været før. Jeg prøver pt. at skåne min hud mest muligt ved at bruge produkter der er så rene at de kan spises. Det lyder måske lidt hippieagtigt, og det er da heller ikke sikkert jeg vil blive ved med det, men det er sådan det er lige nu. Det er lige så meget for at teste det og se hvordan min hud opfører sig under de forhold. Jeg bruger helt almindelig økologisk kokosolie som make-up-fjerner, og så bruger jeg Egyptian Magic (jeg krummer tæer over det åndssvage navn) som fugtighedscreme.

I dag har jeg så været ude at investere i endnu et spiseligt hudplejeprodukt, nemlig denne Manuka honning. 339 kr. for en helt almindelig honning til madlavningen er efter min mening et ret absurd beløb, men for et hudplejeprodukt virker det egentlig ikke ualmindeligt. Flere studier tyder på at Manuka honning har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber, og det bliver derfor brugt til behandling af blandt andet hudlidelser som eksem og akne samt fordøjelsesproblemer og infektioner. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det sikkert også (i hvert fald ifølge min indre kritiker), men nu har jeg altså tænkt mig at afprøve det. Jeg vil i hvert fald hellere gøre forsøget med honning end med et eller andet medicinsk præparat. Jeg vil bruge det både indvortes og udvortes. Jeg har netop brugt 1 tsk. i min smoothie, og på trods af at jeg ikke er fan af honning, synes jeg virkelig at smagen er god! I aften vil jeg prøve at lave en ansigtsmaske med det. Wish me luck…

Er der nogen af jer der kender til Manuka?

I just bought this Manuka honey today, and I’ve been wanting to give it a try for quite some time now. For internal use as well as external use. It’s supposed to have antibacterial as well as anti-inflammatory properties. I just used some of it to sweeten my smoothie, and even though I’m not the biggest honey lover, I really liked the flavor. Tonight, I’m gonna use it to make a face mask as well. That’s what I call natural skin care.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Det lyder interessant! Håber på en opfølgning – fedt hvis du oplever en effekt med honningen. Har du været tilfreds med din Egyptian Magic?

    • Jeg har kun brugt honningen i ganske få dage, så jeg har ikke rigtigt bemærket nogen effekt endnu :-) Til gengæld er jeg rigtigt glad for min Egyptian Magic! Den har en lækker konsistens og er nem at smøre ind i huden. Jeg var bange for at den ville være alt for fedtet og tilstoppe porerne, men det er ikke tilfældet.

  • Hej Christine. Selvom artiklen har et par år på bagen, vil det være interessant at høre hvordan din erfaring er med manuka honning. Har læst flere steder fx her castorolie.dk/manuka-honning/ at honningen skulle forebygge influenza og hjælpe mod akne. Har også læst det på ingeniøren, men kan ikke lige finde link. Jeg har altså ikke prøvet det selv endnu, men flere pålidelige kilder skriver at det hjælper mod flere problematikker, og bliver endnu brugt til sårpleje på danske sygehuse :-)
    Kh Aisha