Jeg har efterhånden en hel del plader til min Tefal Snack Collection – et såkaldt multijern der som navnet angiver kan lave mange forskellige lækkerier. Jeg har aldrig prøvet at lave donuts før, men i stedet for at kaste mig ud i en traditionel opskrift, skulle jeg selvfølgelig eksperimentere. Første forsøg resulterede i disse lækre chokoladedonuts, og de forsvandt hurtigere end jeg har lyst til at indrømme.
Det er på ingen måde en klassisk, luftig donut men egentlig mere en chokoladekage i donutform. Den får dog en let sprød skorpe og en vildt lækker, blød midte! Man kan sagtens bruge opskriften i en almindelig kageform og bage det i en almindelig ovn. Afhængig af formens størrelse ville jeg forsøge med 180 grader i 20-30 minutter.
Har I prøvet at lave donuts? Jeg vil vildt gerne prøve at lave en klassisk donut i en vegansk og glutenfri udgave, men jeg tror at det bliver noget af en udfordring. Kom endelig med gode tips, hvis I ligger inde med nogen.
Opskrift på chokoladedonuts med chokoladeglasur
Ingedienser
til 4 store donuts
Dej
- 1 dåse sorte bønner (240 g)
- 125 g udstenede dadler
- 100 g majsmel
- 40 g kakaopulver
- 2 dl rosinvand
- 1 tsk vaniljepuvlver
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk natron
- Et nip salt
Glasur
- 10 g kakaopulver
- 35 g ahornsirup
- 10 g smeltet kokosolie
Forslag til topping
Fremgangsmåde
- Tænd Tefal-maskinen så jernet kan varme op mens dejen laves.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse.
- Fyld formene op og bag dem i ca. 10 minutter.
- Lav glasuren ved at blande alle ingredienserne godt sammen og smør den derefter på de afkølede donuts.
Tefal Snack Collection kan købes HER
Pladerne til donuts kan købes HER
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)
Hvad bruger du de udbløte rosiner til?
I bagværk, i smoothies, til toppings, i salater osv. 👍