Chokoladedonuts med chokoladeglasur (vegansk & glutenfri)

chokoladedonuts-med-chokoglasur-og-krymmel-veganske-glutenfri-1

chokoladedonuts-med-chokoglasur-og-krymmel-veganske-glutenfri-1-1

Jeg har efterhånden en hel del plader til min Tefal Snack Collection – et såkaldt multijern der som navnet angiver kan lave mange forskellige lækkerier. Jeg har aldrig prøvet at lave donuts før, men i stedet for at kaste mig ud i en traditionel opskrift, skulle jeg selvfølgelig eksperimentere. Første forsøg resulterede i disse lækre chokoladedonuts, og de forsvandt hurtigere end jeg har lyst til at indrømme.

Det er på ingen måde en klassisk, luftig donut men egentlig mere en chokoladekage i donutform. Den får dog en let sprød skorpe og en vildt lækker, blød midte! Man kan sagtens bruge opskriften i en almindelig kageform og bage det i en almindelig ovn. Afhængig af formens størrelse ville jeg forsøge med 180 grader i 20-30 minutter.

Har I prøvet at lave donuts? Jeg vil vildt gerne prøve at lave en klassisk donut i en vegansk og glutenfri udgave, men jeg tror at det bliver noget af en udfordring. Kom endelig med gode tips, hvis I ligger inde med nogen.

Opskrift på chokoladedonuts med chokoladeglasur 

Ingedienser
til 4 store donuts

Dej

Glasur

Forslag til topping

Fremgangsmåde

  1. Tænd Tefal-maskinen så jernet kan varme op mens dejen laves.
  2. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse.
  3. Fyld formene op og bag dem i ca. 10 minutter.
  4. Lav glasuren ved at blande alle ingredienserne godt sammen og smør den derefter på de afkølede donuts.

 

Tefal Snack Collection kan købes HER
Pladerne til donuts kan købes HER

Christine_bottom_2

Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklame-politik her)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.