Bananpandekager med mandelsmør og blåbærgele

Vegan banana pancakes with sugar free blueberry jelly christinebonde blogVegan banana pancakes with sugar free blueberry jelly christinebonde blog

Her til morgen har jeg igen eksperimenteret i køkkenet med en vegansk opskrift. Da jeg vågnede havde jeg virkelig lyst til at lave mine ingefær-/gulerodspandekager, men da de indeholder æg, ville jeg jo blive nødt til at lave om i dem uanset hvad, så jeg besluttede mig for at lave en ny opskrift fra bunden. Det skulle stadig være bananpandekager, og selvom de sagtens kan laves helt uden æg, ville jeg forsøge mig med de såkaldte flax eggs (“hørfrøæg” er vist ikke et godkendt ord i det danske sprog endnu…). Ét almindeligt æg kan erstattes med en blanding af 1 spsk kværnede hørfrø og 3 spsk vand, og det ville jeg prøve i denne opskrift. Derudover ville jeg gerne lave en pandekage som var tynd nok til at kunne rulles så jeg kunne smøre den med blåbærgele og noget af det lææææækre (og utroligt billige) mandelsmør jeg købte i Frankrig.

Opskrift på bananpandekager med blåbærgele

 

3 store pandekager

 • 1 stor banan
 • ⅔ dl boghvedemel
 • 1 dl mandelmælk
 • 2 spsk kværnet hørfrø + 6 spsk vand
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk vaniljepulver
 • Et pift citronsaft
 • En knivspids salt

Blåbærgele

 • 1 dl blåbær
 • 1 udstenet daddel
 • ½ tsk chiafrø
 • ½ tsk vaniljepulver
 1. Lav først blåbærgeléen ved at blende alle ingredienserne sammen. Stil blandingen i køleskabet i nogle minutter indtil konsistensen er blevet gele-agtig.
 2. Lav pandekagerne ved først at blande hørfrø med vand. Lad blandingen stå i 5-10 minutter indtil den samler sig.
 3. Mix derefter de øvrige ingredienser sammen i en blender og sørg for at massen er fuldstændig ensartet så der ikke er klumper fra bananen.
 4. Bland til sidst de to ting sammen og start en pande ved middelhøj varme. Jeg stegte dem i kokosolie og fik 3 store, tynde pandekager ud af dejen.
 5. Når pandekagerne er bagt færdige smøres de med mandelsmør og blåbærgele og serveres med det samme. Jeg spiste dem som morgenmad, men de kan sagtens serveres som dessert eller som del af en stor brunch!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Mums, hvor ser de lækre ud!!! Det må prøves.

  Man kan også erstatte æg med chiafrø – 1 spsk chiafrø til 3 spsk vand, som skal iblødssættes i min et kvarter (svarer til 1 æg) :-) Jeg kendte ikke til hørfrøtrikket – det er måske lidt billigere i længden.

  • Tak, Ditte!
   Det var da dejligt du fandt et brugbart tip :-) Jeg har før brugt chiafrø til at danne gele i forskellige opskrifter, men jeg synes faktisk de kan være svære at bruge da de danner MEGET gele – i hvert fald mere end når man bruger hørfrø.