Vegansk august

_MG_0503 copy

Jeg har givet mig selv en udfordring. En udfordring der starter i dag og som jeg forhåbentlig formår at holde mig til gennem hele august måned. I virkeligheden er det nok nærmere et eksperiment som jeg længe gerne har villet prøve af. Jeg vil i hele august måned udelukke alle animalske produkter fra min kost og dermed prøve at spise vegansk over en længere periode.

Der er flere grunde til at jeg har givet mig selv denne udfordring. Som mange af jer nok ved, spiser jeg i forvejen meget begrænsede mængder kød (og faktisk animalske produkter generelt) både af etiske, miljømæssige, sundhedsrelaterede og personlige årsager. I sidste uge læste jeg The China Study færdig, som har gjort stort indtryk på mig, men dog ikke forvandlet mig til hverken vegetar eller veganer… endnu. Den har givet mig en masse at tænke over og nærmest tvunget mig til at dykke endnu længere ned i emnet og se det fra flere vinkler. Min holdning til bogen skal måske have sit helt eget indlæg.

Selvom min kost i forvejen ikke består af ret mange animalske produkter, er jeg dog sikker på, at det bliver en udfordring for mig at undvære dem fuldstændig i en hel måned. Det sværeste bliver helt klart at undvære æg, så jeg er virkelig spændt på hvordan det kommer til at gå. Og hvad regner jeg så med at få ud af dette eksperiment? For det første vil jeg gerne blive klogere på min egen krop og mærke hvordan den reagerer på en kost helt uden animalske produkter. Derudover vil jeg gerne afprøve en vegansk kost for at vurdere om det virkelig er så besværligt rent tidsmæssigt, socialt og praktisk. Hvis nogle af jer er interesserede vil jeg meget gerne opdatere løbende her på bloggen, men ellers bliver det nok primært på min Instagram-profil. Måske er der nogle af jer som er nysgerrige og hopper med på udfordringen?

Translation: Today, I’ve given myself a challenge.  I’m gonna exclude all animal products for one month to see how it feels to eat like a vegan. I’m doing it for many different reasons – ethical, environmental, health, and personal reasons. Wish me luck!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Jeg spiser også primært vegansk, når jeg kan, så jeg hopper da med på! Håber på at se nogle veganske opskrifter på bloggen i fremtiden? ;)

  • Fedt, Laura! Du kan godt regne med at der kommer flere veganske opskrifter fremover, for jeg har længe været i gang med at afprøve en masse forskelligt så jeg var en lille smule forberedt til den her udfordring :-)

 • Selv spiser jeg vegetarisk -primært vegansk faktisk så det ville være superskønt med en opdatering en gang imellem og måske nogle opskrifter; det er altid dejligt med ny inspiration

  • Det er også min plan at dele ud af de opskrifter som bliver en succes :-)
   Virkelig en lækker blog du har i øvrigt! Du har lige fået en ny følger ;-)

 • Vil du ikke give nogle ideer til hvad du spiser i løbet af en dag på en vegansk kost, kunne godt tænke mig at afprøve det efter at have læst the china study, men er lidt på bar bund.

  • Jo, det kan du tro :-) Jeg vil løbende lægge veganske opskrifter op her på bloggen, du kan også følge med på min Instagram-profil (@christinebonde) hvor jeg viser eksempler på hvad jeg spiser.

 • Jeg spiser selv en vegetarisk kost og har gjort det i snart 10 år. Jeg har læst det china study men læste efterfølgende rigtig meget kritik om den, så jeg forholdte mig rimelig skeptisk til det. Dog er der så mange faktorer der spiller ind i forhold til det at spise vegansk, som du også nævner, så jeg har det stadig i tankerne. Spændende emne og fedt at du tager en måned til afprøvning – går lidt med tanken om at gøre det samme :)

  • Jeg havde også set en del kritiske bedømmelser af bogen allerede inden jeg læste den, og jeg føler mig stadig heller ikke 100% overbevist om at en “whole foods plantbased diet” (for nu at bruge Campbells egne ord) er den mest optimale kost. Derudover er jeg ikke vild med at skulle give mig selv et mærkat som fx veganer, MEN jeg er bare utroligt nysgerrig og synes der findes mange gode grunde til i hvert fald at prøve at spise vegansk i en periode :-)