Anmeldelse af TRX vs. Powersling

TRX vs. Powersling

Jeg har været så heldig at få lov at teste en Powersling fra abilicaonline.dk. Den fungerer på præcis samme måde som en TRX, og jeg synes det er et genialt træningsredskab. Siden vores anmeldelse har jeg faktisk brugt det en del i min egen træning da min træningsmakker har en TRX som jeg har fået lov at låne engang i mellem. Jeg er blevet ret glad for at træne hjemme i stuen eller ude i naturen (med andre ord: at være uafhængig af et fitnesscenter), så jeg har ofte følt mig meget fristet til at købe min egen TRX, men jeg synes simpelthen den er for dyr – derfor er det super fedt at man lige nu kan få et billigere alternativ i form af en Powersling til kun 445 kr.

Anmeldelse af TRX vs. Powersling

Jeg har allerede brugt min Powersling flere gange, og det er virkelig et genialt træningsredskab der kan bruges til at sammensætte en hård og effektiv træning når man af én eller anden grund ikke kommer ned i fitnesscenteret. Det kræver kun at man finder lidt inspiration til forskellige øvelser og et sted at hænge redskabet op. Der er dog nogle enkelte detaljer som gør at TRX’en efter min mening klarer sig lidt bedre end Powerslingen:

TRX vs. Powersling

1. For det første er TRX’en lidt lettere at have med at gøre hvis man har svært ved at nå op til det sted hvor den skal hænges op (der er altså ingen forskel hvis ikke ophænget er placeret højt). TRX’en kan man bare lige svinge op over ophænget, men for at hænge Powerslingen op skal man helst kunne nå med begge hænder da karabinhagen kun kan fastgøres ét sted på rebet (se billedet nedenfor).

TRX vs. Powersling

2. Det at karabinhagen på Powerslingen kun kan fastgøres ét sted gør også at den kan risikere at rutsje fra side til side, eksempelvis hvis man laver denne øvelse. TRX’en kan spændes rigtigt godt fast fordi man kan sno den omkring ophænget så mange gange man vil, men også fordi karabinhagen kan fastgøres flere steder. På den måde kan man få rebet til at sidde godt stramt på ophænget.

TRX vs. PowerslingTRX vs. Powersling

3. Dette er nok den forskel der er mest værd at bemærke. På TRX’en er der en form for sikkerhedsring som gør at de to reb kun kan glide et vist stykke fra side til side. Det er lidt svært at forklare, men det gør blandt andet også at man eksempelvis kan hænge med alt sin vægt i bare ét af rebene uden at man falder ned. Da der ikke er den form for sikkerhed i Powerslingen kan rebene dermed risikere at glide ret langt ud af den lille metalring hvilket kan være lidt farligt i bestemte øvelser.

TRX vs. Powersling

4. Den yderste del på håndtagene på Powerslingen er justerbare hvilket nogle måske vil se som en fordel, men jeg synes faktisk det kan være lidt irriterende – i hvert fald når man skal placere fødderne i dem ved liggende øvelser.

Jeg har forsøgt at beskrive de forskelle jeg selv har bemærket mellem TRX og Powersling, men på trods af disse små detaljer vil jeg mene at de to træningsredskaber kan bruges til de samme øvelser, og dét er efter min mening det vigtigste. Jeg skal dog være ærlig og sige at jeg godt kan forstå de ligger i to forskellige prisklasser. Generelt virker TRX’en mest robust, men omvendt virker kvaliteten på Powerslingen bestemt til at være i orden. Jeg ser i hvert fald ingen grund til at investere i en TRX når jeg har så glimrende et alternativ, men jeg går til gengæld og leger lidt med tanken om en TRX Rip Trainer… To be continued ;-)

Powersling’en er modtaget som gave.

Translation: I’m reviewing the Powersling I got from abilicaonline.dk and comparing it to the TRX.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Christine, jeg er intet mindre end vild med dit indlæg! Meget brugbart, jordnært og gennemført med de lækre billeder :) Thumbs up herfra :)

 • Fin anmeldelse! :-) Kan kun give dig ret i det med kvaliteten, men har dog også selv valgt at investere i den billigere Powerslings, da alternativet ellers ville have været en DIY-version. Til hverdag bruger jeg TRX i centeret, men rart at have sin egen mobil version, til når man er væk i weekenden :-)
  PS: Enig med Tine, lækre billeder!

  • Tak! :-) Jeg er også sikker på at Powerslingen er noget bedre end en DIY-version (måske fordi jeg ikke ville være så kreativ), og det er jo helt fint at man så kan bruge en TRX når man er i centeret.

 • Lækkert indlæg, og blog i det hele taget :-)

  Kan se der er sket meget siden vi sad med headsættet på i Aarhus (Du ved selv hvor) – og hvor er det fedt!

  Kh Kristine, hende der lærte dig op.

  • Tak for det, Kristine :-) Tjaaa, jeg havde også bloggen dengang (hvis det var det du tænkte på), men der er da gået noget tid siden sidst ja ;-)