I dag vil jeg dele opskriften på en vegansk tærte som faktisk hverken har en bund eller fyld. I den her variant er de to ting nemlig kombineret, så man står derfor kun med ét element. Det er altså nemt! Og så er der jo nærmest ingen opvask bagefter. Tærten får stadig et sprødt ydre og en saftig midte – alt sammen med masser af tekstur.
Hvis du ikke lige har haft den allermest spændende madpakke med i dag, så kunne du jo lave denne tærte til aftensmad og nyde resterne i morgen.
Opskrift på vegansk tærte med blomkål og spinat
Ingredienser til en Ø18 cm springform:
- Halvdelen af et lille blomkålshoved (uden stokken)
- 1 stor håndfuld frisk spinat
- 1 lille rødløg
- 2 ½ dl vand eller kokosmælk (eller anden plantemælk)
- 120 g kikærtemel
- 1 tsk hørfrø
- 1 tsk koldpresset olivenolie
- 1 spsk tørret rosmarin
- 1 tsk glutenfri bagepulver
- Salt & peber
- Evt. et drys hampefrøskaller til pynt
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Blend blomkålen helt fint (jeg bruger min minihakker) og hak rødløget.
- Tilsæt blomkål, rødløg og spinat til skålen sammen med vand og olivenolie.
- Kom tærtedejen i en springform med bagepapir i bunden.
- Bag tærten i midten af ovnen i ca. 40 minutter (men hold øje med at den ikke bliver for mørk).
Tærten kan både spises lun og helt afkølet. Personligt elsker jeg restemad, så jeg glæder mig nærmest endnu mere til at sætte tænderne i den i morgen efter at den har stået i køleskabet. Jeg bliver også nødt til at prøve at bage den i muffinsforme, for jeg tror den er helt perfekt som små madpakkemuffins man kan have med på farten.
Indlægget indeholder reklame-links (læs mere om min reklamepolitik her)
Kan man selv lave kikærtemel eller bruge quinoamel i stedet?
Jeg har aldrig prøvet at lave kikærtemel selv, så det ved jeg faktisk ikke. Kikærtemel er også med til at give sprødhed og suger lidt mere væske end quinoamel (er min erfaring), så jeg tror det vil være bedst hvis du kan få fat i dét :-) Ellers skal du måske prøve at kombinere quinoamelet med mandelmel.
Tak 😊 Jeg leder lidt mere efter kikærtemel så
Jeg er ik så ferm til de forskellige meltyper, så ka du sige mug om jeg ka bruge alm hvedemel i stedet for kikærte mel ?
Hej Betina :-) Jeg er ikke sikker på, at du kan bruge hvedemel i dette tilfælde. Kikærtemel har nemlig en særlig evne til både at binde dejen sammen og til at give lidt sprødhed, når tærten bliver bagt. Men jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg ikke har afprøvet opskriften med hvedemel, så du kan jo give det et forsøg hvis du har lyst :-)
Jeg har lavet denne opskrift , hvor jeg selv lavede kikærtemelet, ud af tørrede kikærter, fordi jeg ikke lige havde handlet. Jeg tænkte Why not ;-) og jo det blev en fin og velsmagende tærte, men nok lidt mere grov end hvis jeg havde brugt finmalet kikærtemel.
Ej hvor dejligt at resultatet blev godt alligevel! Tusind tak fordi du delte det, Tina :-) Måske er der andre som får lyst til at prøve det samme. Det er jo ikke altid at man lige har alle de nødvendige ingredienser :-)
Kan man bruge andre grønsager, fx champignons?
Jeg har ikke selv prøvet, men gi’ det da et forsøg ?
Super god. Er i gang med nr 2 ?. Kan den mon fryses?
Ej hvor skønt, Dorte! Det er jeg ret sikker på, at den kan ?