Lad mig bare lige starte med et par klichéer: Er det virkelig allerede den 1. december, og kan vi ikke bare vedtage at det fra nu af er ganske acceptabelt at spise lidt ekstra godter?
Som en lille “Glædelig 1. december”-ting har jeg en opskrift på julevafler med en overraskende lækker topping til. Jeg kalder det en kanelsirup, men konsistensen er nærmest en krydsning mellem sirup, glasur, sauce og karamel. Den er simpelthen et must til de her julevafler som får deres julesmag fra krydderierne men også den nøddeagtige smag fra boghvedemelet.
Sprøde julevafler & kanelsirup
Ingredienser til 4 vafler:
Dej
- 100 g majsmel
- 100 g boghvedemel
- 2 ½ dl mandelmælk
- 4 spsk smeltet kokosolie
- 4 spsk fibersirup (eller anden flydende sødning)
- 1 ½ tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ stødt nellike
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
Sirup
- 30 g fibersirup
- 30 g kokosolie
- 2 spsk kokossukker
- 1 spsk kanel
Pynt
- Revet appelsinskal
Fremgangsmåde:
- Start med at lave dejen ved at blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt rundt så dejen bliver fin og sammenhængende. Den skal være en lille smule sej og tyktflydende.
- Bag vaflerne i Tefal Snack Collection (eller lignende vaffeljern) i 4-5 minutter.
- Siruppen kan laves samtidig med at vaflerne bages. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og giv blandingen et hurtigt opkog under omrøring.
- Skru ned for varmen og lad det simre nogle få minutter.
- Hæld siruppen på glas og stil den på køl så den tykner.
- Server vaflerne med det samme og pynt med kanelsirup og revet appelsinskal.
Da jeg lavede disse julevafler midt i november måned, kom jeg virkelig i julestemning. Der er bare noget specielt ved duften af hjemmebag og julekrydderier. Det skriger jo bare hygge! Jeg tror da vist at jeg kommer til at lave maaaange af dem her op til jul.
Tefal Snack Collection kan købes HER.
Pladerne til hjertevafler kan købes HER.
Kan man bruge andet fedtstof end kokosolie og noget andet mel end boghvedemel?
Hej Linda ? Jeg har ikke prøvet denne opskrift med andre ingredienser, så det kan jeg desværre ikke sige med sikkerhed.